Savunma Bakanı: Terörle mücadele çok iyi gidiyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Terör örgütü 30 yılda vermediği kaybı bu dönemde verdi. Mücadele çok iyiye gidiyor. Ancak bu arada şehitlerimiz de oluyor" dedi.

Yayınlanma: 06.08.2012 - 15:59
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Düzce ziyareti esnasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

PKK'nin 30 yılda vermediği kaybı bu dönemde verdiğini öne süren Yılmaz, ''Mücadele çok iyiye gidiyor. Ancak bu arada şehitlerimiz de oluyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. En çok şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına Allah'tan sabır diliyoruz ama bilin ki Türkiye, terörle mücadelede zerre kadar taviz vermeyecek. Terörle uğraşanların bu yolla alabilecekleri hiçbir mesafe yok. 'Bu faaliyeti yaptığımızda biz böyle bir kazanım elde edeceğiz' diye düşünürlerse bilin ki terörle Türkiye'den alabilecekleri hiçbir mesafe yok'' şeklinde konuştu.

Türkiye'de herkesin demokratik düşünce hakkına sahip olduğunu anımsatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

''Herkes demokratik yoldan her istediğini söyleyebilir. Bunu da dile getirebilir. Hangi şeyi söyleyemiyor ki silahla söyleme gereğini hissediyor. Bunu düşünenler varsa doğru ve sağlıklı bir düşünce olmadığını söyleyebilirim. Güneydoğu'ya en çok zararı PKK vermiştir, Güneydoğu'daki insanların en çok ölümüne sebebiyet veren terör örgütüdür. İnşallah Güneydoğu'daki insanımız da hem oranın gelişmesine hem de insanların kaybına neden olan bu terör örgütünü lanetleyeceklerdir. Bir olursak, birlik olursak inşallah rahmet ayı olan ramazan ayında Türkiye'nin aşamayacağı hiçbir engel yoktur.''

Yılmaz, ziyaretin ardından Ankara'ya hareket etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler