Saylan'ın düşleri gerçek oluyor

Çağdaş Türk kadınının simge isimlerinden Prof. Dr. Türkan Saylan’ın, istekleri bir bir gerçekleşmeye başladı. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, gelecek yıl hizmete girecek 144 kişi kapasiteli kız öğrenci yurduna Türkan Saylan adını verdi.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 06:54
Abone Ol google-news

Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Filiz Meriçli de Türkan Saylanın istemi doğrultusunda Umudun Türküsüadıyla bir CD çıkardıklarını, bu CDyi çıkarmalarını Türkan Hoca’nın çok istediğini söyledi.

Kısa bir süre önce kaybettiğimiz ÇYDD Genel Başkanı, bilim insanı Türkan Saylanın istekleri için kişi, kurum ve kuruluşlar seferber oldu. Saylan için ÇYDDnin Fatih Şubesi Kültür Merkezinde müzik eğitimi alan gençlerle çıkarılan CDyi Prof. Meriçli, şöyle anlattı:

Saylan, derneğimizin eğitim merkezinde gençlerden oluşan müzik grubunun çok başarılı olduğunu keşfetti. Türkiyenin farklı yörelerinden değişik ezgiler sergileyen bu grup, derneğimizin etkinliklerinde de birçok konser verdi. Saylan bana, Bu çocukların CDsini çıkarFiliz dedi. Saylanın isteği doğrultusunda bir yıllık çalışma sonucunda bu CDyi Türkan Hoca vefat etmeden 8 gün önce çıkardık. CD çıkar çıkmaz hastaneye götürdük ve Saylana dinlettik. Eminim ki bu CD Türkan Hocanın ömrüne gün, günler daha kattı. CDde en çok müzik öğretmeni ve orkestra şefi Muhammet Kartın söz ve müziğini kendisi için yazdığıUmudun Türküsüşarkısını seviyordu. Bu CDnin tüm geliri de kız çocuklarına kalacak.

Bakırköy Belediye Başkanı Erzen de yaşamını kız çocuklarının eğitimine adayan Türkan Saylanın adını Bakırköyde yaşatmak için adını yaptırdığı kız öğrenci yurduna vermeye karar verdi. Erzen, Bakırköyün Kartaltepe Mahallesinde bir yıldır inşaatı süren ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılında faaliyete geçecek yurda Türkan Saylan adını koyacağız ve kendisini Bakırköyde bu şekilde yaşatacağız dedi.

 

Çocuklar için konser verilecek

Ülkemizin birçok ünlü sanatçısı, Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfınca organize edilen Çağdaş Yaşam Çağdaş Sanatla El eleetkinliği için bugün saat 20.30da İş Kuleleri-Oditoryumda buluşacak. Konserden elde edilecek gelir ilköğretim öğrencilerinin müzik, resim ve tiyatro başta olmak üzere sanat eğitimi almaları için harcanacak. Etkinlik biletleri Biletixten temin edilebilecek. Ayrıntılı bilgi için vakfa 0 212 252 44 33 numaralı telefondan Biletixe ise 0 216 556 98 00 numaralı telefonlardan ulaşılabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler