Şehidimiz toprağa verildi

Ağrı'da önceki gün terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Binbaşı Süleyman Can, Kocatepe Camii'nde düzenlenen askeri törenden sonra Cebeci'deki Askeri Şehitlikte toprağa verildi. Can'ın arkadaşları törende "Bir Süleyman ölür bin Süleyman gelir" yazılı pankart açtılar.

Yayınlanma: 21.11.2008 - 13:55
Abone Ol google-news

Ağrı'da terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Binbaşı Süleyman Can toprağa verildi. Duygusal anların yaşandığı Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreninde Şehit Binbaşı Can'ın oğlu Onur Can ön safta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın arasında saf tuttu.

39 yaşında şehit olan Binbaşı Can'ı son yolculuğuna uğurlamak üzere Kocatepe Camii'ndeki askeri törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız ile Ankara Garnizonu'nda görevli çok sayıda subay ile astsubay katıldı.

Törene katılanlar şehit binbaşının eşi Meltem Can ve ailesine başsağlığı diledikten sonra cenaze namazı için saf tuttular. Bu sırada ailesinin yanında bekleyen Binbaşı Süleyman Can'ın oğlu Onur Can, bir subay tarafından protokole götürüldü. Onur Can, Gül ve Kılıç ile bir süre sohbet etti.
 

"Bir Süleyman ölür bin Süleyman gelir"

Can'ın arkadaşları olduğu öğrenilen bir grup da camide Can'ın dün gazetecilere söylediği sözlere atıfta bulunarak, "Bir Süleyman ölür bin Süleyman gelir" yazılı bir pankart açarken namazının bitmesinin ardından yurttaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attılar.

Cenazenin camiden ayrılması sırasında ise bir astsubay da uzun süre tabutun üstüne eğilerek ağladı.

Can'ın tabutu bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze arabasına konularak Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü ve burada defnedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon