Şehir içi HES’in ilk örneğine yargı freni
Danıştay’ın son kararıyla Ulusoy Holding tarafından yapılan şehir içi HES’in ilk örneği olan Ayancık HES’in yasal dayanağı kalmadı. Daha önce projenin iptaline dair kararı onayan Danıştay, bu sefer de şirketin karar düzeltme talebini reddetti.
Şehir içi hidroelektrik santralların (HES) ilk örneği olan Sinop’un Ayancık ilçesindeki HES projesinin kapatılması kararı kesinleşti.
Birgün'den Uğur Şahin'in haberine göre; Danıştay, Ulusoy Holding İlk Elektrik Enerji Üretim Sanayi A.Ş’nin ‘karar düzeltme’ itirazını reddetti. Böylece, ‘karar düzeltme yolu kapalı olmak üzere’ onadı.
Ayancık HES projesine karşı ilk olarak 51 bölge sakini dava açtı. 2011’deki açılan davada, Samsun 1. İdare Mahkemesi, ‘yürütmenin durdurulması’ ve ‘projenin iptali’ne karar verdi. İdare Mahkemesi’nin HES’e, ‘dur’ demesinin üzerine konu, Danıştay’a taşındı. Danıştay, idare mahkemesinin kararını hukuka uygun buldu. Ancak Ulusoy Holding İlk Elektrik Enerji Üretim Sanayi A.Ş, ‘karar düzeltme’ talebinde bulundu. 6 Şubat’ta Danıştay, oy çokluğu bu talebi reddetti ve ‘karar düzeltme yolu kapalı olmak üzere’ onadı.
‘SANTRAL BİNASI YIKILMALI’
Söz konusu HES’in yasal durumunun kalmadığını aktaran Ayancık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mukaddem Sarısoy, şu değerlendirmede bulundu: “Hukuki süreç tamamlanmıştır. Danıştay’ın almış olduğu bu karar sonrası Ayancık HES’in yasal durumu kalmamıştır. Ayancık Belediyesi başta olmak üzere yetkili kurumların santral binası, su iletim hatları ve regülatörlerin yıkım kararlarını alması ve yerine getirmesi yasal zorunluluktur. Ayancık Çevre Koruma Derneği ve çevre dostları konunun takipçisi olacaktır. Herkes yasalar karşısında eşittir. İlçemizin içme suyuna zarar verdiğinden Ayancık HES’in yapımı Ayancık’ a yapılan bir kötülüktür. Su ve ağaç yoksa hayat yoktur.”
En Çok Okunan Haberler
-
MetroPoll anketinden Erdoğan'a kötü haber
-
Canlı yayında Berat Albayrak için çarpıcı iddia
-
Biden'ın görüştüğü ilk yabancı ülke lideri kim oldu?
-
Rakıda 175 lira isyanı
-
Zeytin yaprağı çayı tüketirken dikkat!
-
Eski AKP'li bakandan dikkat çeken İnce mesajı
-
Saldırıya uğrayan Özdağ'dan Soylu'ya sert sözler
-
İlaç şirketi duyurdu: Covid-19'u önlüyor
-
Eski MHP'li isimden çarpıcı açıklama: Silahla geziyorum
-
GSS ve Bağ-Kur prim borcu olanlar dikkat!
Video Haberler
-
Meral Akşener Endişeliyim deyip Erdoğan'a seslendi
-
Kanadalı mucit, motorlu sırt çantasıyla böyle kaydı
-
Avrupa Uzay Ajansı 'mavi ışık' görüntüsünü yayınladı
-
Komşusunun kafa attığı esnaf hastanelik oldu
-
Hem okuyup hem çobanlık yapan Şevki, fenomen oldu
-
Metrobüs durağında dikkat çeken anlar!
-
İstanbul'un göbeğinde skandal olay!
-
İspanya'yı Hortense fırtınası vurdu
-
Dikkat! Maskede bu hatayı sakın yapmayın
-
İstifa mı ediyor? AKP'li başkandan dikkat çeken paylaşım
En Çok Okunan Haberler
-
MetroPoll anketinden Erdoğan'a kötü haber
-
Canlı yayında Berat Albayrak için çarpıcı iddia
-
Biden'ın görüştüğü ilk yabancı ülke lideri kim oldu?
-
Rakıda 175 lira isyanı
-
Zeytin yaprağı çayı tüketirken dikkat!
-
Eski AKP'li bakandan dikkat çeken İnce mesajı
-
Saldırıya uğrayan Özdağ'dan Soylu'ya sert sözler
-
İlaç şirketi duyurdu: Covid-19'u önlüyor
-
Eski MHP'li isimden çarpıcı açıklama: Silahla geziyorum
-
GSS ve Bağ-Kur prim borcu olanlar dikkat!