Şehit er Kapucu son yolculuğuna uğurlandı

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Er Zeynel Kapucu'nun cenazesi Milas'ta düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.

Yayınlanma: 02.04.2011 - 07:02
Abone Ol google-news

Şehit Jandarma Er Zeynel Kapucu'nun (21) cenazesi, Emek Mahallesi Karadağ Caddesi'ndeki evinden alınarak ambulansla cenaze namazının kılınacağı Zeytuniye Camisi'ne götürüldü. Caminin bahçesinin küçük olması nedeniyle caminin yan tarafında bulunan Fatih İlköğretim Okulu bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından şehit er Zeynel Kapucu için askeri tören düzenlendi. Askeri törenin ardından şehit erin cenazesi askerlerin ve vatandaşların omuzlarında bir süre taşındıktan sonra Milas Şehir Mezarlığı'na götürüldü ve burada toprağa verildi.

Askeri törene ve cenaze namazına, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, Milas Kaymakam Vekili Feridun Cemal Özdemir, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Şafak Yürekli, şehidin yakınları, askeri yetkililer ve yurttaşlar katıldı.



Acılı aileyi Bakan Gönül teselli etti

Tören alanına Muğla Valisi Fatih Şahin ile gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, şehit erin anne ve babasına başsağlığı dileğini yineleyerek, cenaze namazını şehit erin babası ve amcasıyla birlikte kıldı.

Bakan Gönül, tören boyunca şehit erin babası Ümmet Kapucu'yu kolundan tutarak destek oldu ve teselli etti.


Şehit askerin annesi fenalık geçirdi

Cenaze törenine katılan ve Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', şeklinde slogan attılar. Şehidin annesi Fadime Kapucu, babası Ümmet Kapucu, kardeşleri Ünal, Bilal ve Zehra da cenaze töreninde gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin annesi Fadime Kapucu, yaşadığı acıya dayanamayarak fenalık geçirdi. Sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan acılı anne, mezarlığa ambulansla götürüldü. Cenaze törenine katılan bazı askerler de gözyaşlarını tutamadı. Cenaze töreninde çok sayıda polis görev yaptı. Yurttaşlar balkonlarına Türk bayrağı astı.

Hasanbeyli ilçesine bağlı Kaypak köyü yakınlarında, güvenlik güçlerinin geçişi sırasına yola döşenen mayının patlatılması sonucu çıkan çatışmada ağır yaralanan Zeynel Kapucu kaldırıldığı Osmaniye Devlet Hastanesindeki müdahalelere rağmen sabaha karşı hayatını kaybetmişti.
 

Gönül'den taziye ziyareti

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'de şehidin evine gelerek aileye taziye ziyaretinde bulundu.
Gönül, şehidin babası Ümmet Kapucu ile bir süre görüştükten sonra Kapucu'ya bir sıkıntı yaşaması durumunda araması için kartını verdi. Gönül daha sonra diğer aile fertlerine de başsağlığı diledikten sonra Milas İlçe Jandarma Komutanlığına gitti.

Şehit askerin ailesini ziyaret eden Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Milas Kaymakam Vekili Feridun Cemal Özdemir, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Müftüsü Mustafa Kaya ve diğer askeri yetkililer de başsağlığı diledi.
 

5 ay önce askere gitmişti

Kayseri'nin Tomarza ilçesi nüfusuna kayıtlı şehit erin 5 ay önce askere gittiği ve 2 ay önce geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle ameliyat olduğu, hava değişimi alarak Milas'a geldiği öğrenildi.

Öte yandan, Uzman Çavuş Abiter Çiçekçi ile erler Nihat Çağlar, Sunay İnanır, Yunus Uyuktaş ve Aykut Akpınar'ın Osmaniye Devlet Hastanesindeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi.


CHP Lideri Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osmaniye'de şehit olan jandarma er Zeynel Kapucu'ya rahmet, yaralı askerlere de acil şifa diledi.

Kılıçdaroğlu, yayımladığı mesajında, Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde uzaktan kumanda ile patlatılan mayının 6 Mehmetçiği yaraladığını, yaralı askerlerden jandarma er 21 yaşındaki Zeynel Kapucu'nun şehit olduğunu büyük üzüntü ile öğrendiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Amanos Dağları eteğindeki Kaypaklı köyü yol ayrımında, askeri aracın geçtiği yola önceden döşenen mayının, uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı Osmaniye Devlet Hastanesinde gösterilen tüm özene rağmen kurtarılamayan şehit Mehmetçik Zeynel Kapucu'ya rahmet, ailesi ile silah arkadaşlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı, mayın tuzağında yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Abiter Çiçekçi ile jandarma erler Nihat Çağlar, Sunay İnanır, Yunus Uyuktaş ve Aykut Akpınar'a da acil şifalar diliyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler