Şehitlere son veda

30 Ağustos Zafer Bayramıydı. Tüm yurt heyecanla bayramını yaşarken geldi acı haber. Şemdinli'de dört asker şehit düştü. Astsubay Çavuş Aydın Güleken, Uzman Çavuşlar Mehmet Güçlü, Sadık Ekinci, Abdullah Erkmen... Erkmen ve Güçlü'nün cenazeleri bugün düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

Yayınlanma: 01.09.2009 - 14:38
Abone Ol google-news

30 Ağustos Zafer bayramı idi. Yurdun her yerinde bayram diğer senelere göre daha coşkuyla kutlanıyor, yurttaşlar her bir kutlamada ayrı bir mesaj veriyordu. Bayram
coşkusuna gölge düştü gelen acı haberle. Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör
saldırısında şehit oldu 4 asker. Coşku, inanç yarım kaldı.

Günlerdir kamuoyunu meşgul eden "Kürt açılımı"nı konuşuyordu tam da o sırada Başbakan Tayyip Erdoğan "Demokratik Açılım'ı gerçekleştirdiğimiz zaman ve terörü çözdüğümüz zaman Türkiye şaha kalkacak" sözleri şehit haberiyle yarım kaldı.

Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı; "Şehit mertebesine ulaşmak isteyen binlerce evladımızın olduğuna inanıyorum".

Bugün ise 2 şehidin naaşı memleketlerinde düzenlenen törenlerle defnedildi. Ailelerde hüzün ve gözyaşı vardı.

Uzman Çavuş Abdullah Erkmen Ankara Polatlı'da, Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Güçlü'nün naaşı ise Mersin'de defnedildi.

Şehit Uzman Çavuş Güçlü için düzenlenen tören sırasında bulunan ‘Başbakanlık’ yazılı
çelengin olmadığı fark edildi. Çelenk, üzerindeki Başbakanlık yazısı parçalanmış halde
Muğdat Camii’nde bulunup, çelengin yazısız halde mezarlığa getirildiği anlaşıldı.

Şehit Uzman Çavuş Güçlü'nün eşi Seher Güçlü, tören sırasında, "Kimse ağlamasın, boynumuz bükük olmayacak. Ben şehit eşiyim, içim yanıyor ama, eşimle gurur duyuyorum" dedi. Yakınlarının desteğiyle ayakta durabilen Seher Güçlü  eşinin fotoğrafının bir an olsun kucağından düşürmedi.

Uzman Çavuş Mehmet Güçlü’nün görev yaptığı Hakkari’nin terör eylemleri nedeniyle tehlikeli olması yüzünden eşi ve ailesinin ısrarıyla istifa ettiği ortaya çıktı. Güçlü’nün istifasının Genelkurmay Başkanlığı tarafından kabul edildiği, kurallara göre ekim ayında görevinden ayrılacağı ve son kez operasyona dahil edildiği belirtildi.

Cenaze ile ilgili verilen haberlerde oğlunun ölümüyle yıkılan Emine Güçlü, “Oğlum işsizdi. Düzenli bir işi olur diye biz de askerde kalmasını kabul ettik. Ancak, görev yaptığı bölgenin çok tehlikeli olduğunu biliyorduk. Eşinin ailesi de bu durum nedeniyle aslında nişanlılığına da karşı çıkmıştı. Ama onlar birbirlerini çok sevdikleri için sonunda nişanlandılar. Kayınpederi istifa etmesi durumunda kendisine bir iş kurma sözü verince, kendisi bunu kabul ederek istifa dilekçesi vermişti. Ayın 2’sinden sonra artık operasyonlara gitmeyecek, ekim ayında tamamen ayrılacaktı ama korkulan oldu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler