Şehitlerimize veda

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında düşen askeri helikopterde şehit olan 17 asker için Diyarbakır Havaalanı'nda tören düzenlendi.

Yayınlanma: 11.11.2012 - 09:31
Abone Ol google-news

Siirt Pervari'de Jandarma Özel Harekat askerlerini taşırken sis nedeniyle dağına çarpan Sikorsky S-70 tipi helikopterde şehit olan 17 asker için Diyarbakır 2. Taktik Ana Jet Üs Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları ile partisinin PM toplantısına katılım programını iptal ederek Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da hazır bulundu. Törene ayrıca Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Diyarbakır ve çevre illerden gelen asker ve sivil yetkililer katıldı.

Şehit yakınlarının askerlerin yardımıyla geldiği tören alanında, şehitlerin naaşının tören alanına getirilmesinin ardından özgeçmişleri okundu. Şehitlerin ay yıldızlı bayraklara sarılı tabutları, okunan duanın ardından silah arkadaşlarının omuzlarında, tören alanında bulunan kargo uçaklarına konarak memleketlerine gönderildi. Diyarbakırlı olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan'ın cenazesi ise karayoluyla teslim edildi. Uçaklarda yakınlarının refakatinde memleketlerine gönderilen şehitler, burada kılınacak cenaze namazlarının ardından toprağa verilecek.

Şehit 17 askerin isimleri ve rütbeleri şöyle:  "Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin, Pilot Üsteğmen Yakup Çınar, Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici, Teknisyen Üsçavuş Vedat Avcı, Jandarma Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın, Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici, Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan, Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker, Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çelik, Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan, Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin, Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik, Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse, Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş, Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur, Jandarma Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi, Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy."

 

Kahramanmaraş şehidini uğurladı 

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse, memleketi Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Uzman Çavuş Ömer Büyükköse'nin naaşı, Diyarbakır Havaalanı'nda düzenlenen törenin ardından, askeri uçakla Kahramanmaraş'a getirildi. Uçaktan alınan naaş, askerlerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra ambulansa konularak Ulu Cami'ye getirildi.

Şehidin yakınları, cenazenin camiye getirilişi sırasında gözyaşı döktü. Törende Vali Şükrü Kocatepe ve Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu şehidin babası Süleyman Büyükköse'ye taziyelerini iletti.

Cenaze namazının kılınmasının ardından camiye gelen şehidin nişanlısı Kübra Baysal'ın, güçlükle ayakta durduğu görüldü. İl Müftüsü Muhammet Gevher, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse'nin nişanlısını bir süre sakinleştirmeye çalıştı.

Nişanlısının naaşına sarılan Kübra Baysal, ''Çok canın yandı mı Ömer'im. O gün beni niye uyandırmadan gittin'' diyerek ağladı.

Şehit Büyükköse'nin naaşı, cenaze namazının kılınmasının ardından, askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı ve araçla konvoy eşliğinde götürüldüğü Şeyh Adil Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında bazı yurttaşlar terör örgütü aleyhine slogan attı.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile AKP Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kaan Kazaz, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, AKP İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ve yurttaşlar  katıldı.

Üç yıl önce göreve başlayan ve ailesinin 4 çocuğundan biri olan şehit Büyükköse'nin düğün hazırlıkları yaptığı ve 3 hafta sonra evleneceği öğrenildi. Büyükköse'nin ailesi ve nişanlısı, acı haberi düğün hazırlıkları için gittikleri Siirt'te almıştı.

Gaziantep şehidini uğurladı

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan için Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı camiye getirilirken, yakınları gözyaşı döktü.

Törene katılan Gaziantep Valisi Erdal Ata ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Törende, Gaziantep Müftüsü Ahmet Bulut, şehitlik makamı hakkında bilgi verdikten sonra cenaze namazını kıldırdı.

Helallik istenmesinin ardından, şehidin tabutu askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Bir süre top arabasında taşınan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan'ın naaşı, daha sonra cenaze arabasına alınarak, Yeşilkent Mezarlığı'na getirildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan'ın cenazesi, burada toprağa verildi.

Çermik şehidini uğurladı

Diyarbakır Havaalanı'nda düzenlenen törenin ardından Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan'ın (25) naaşı, ambulansla Diyarbakır'dan Çermik ilçesine bağlı Başarı köyüne getirildi. Cenazenin köye getirilişi sırasında şehidin yakınları ve köy meydanında toplanan kadınlar Kürtçe ağıtlar yaktı. Köy meydanındaki evlere Türk bayrağı asıldığı gözlendi.

Köy meydanında düzenlenen törene; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, AKP İl Başkanı Halit Advan, askeri erkan, kurum müdürleri, şehidin yakınları ve köylüler katıldı. Yağmur altında yapılan törende cenaze namazı kılındı, daha sonra şehidin naaşı köy mezarlığında dualarla defnedildi.

Bu arada Bakan Eker ve beraberindekiler şehidin yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu.

Öte yandan şehit Yıldızhan'ın, 4 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olduğu, geçen yıl Firdevs Yıldızhan ile evlendiği ve eşinin hamile olduğu öğrenildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler