Sektör 2020’de toparlanır
Suzuki Genel Müdürü Karaarslan, ‘olumsuzlukları engellemek için tam şu anda düğmeye basılmalı’ dedi.
2018 yılının ilk dokuz aylık dönemini değerlendiren Suzuki Genel Müdürü Ümit Karaarslan, yılbaşında yüzde 15’lik bir daralma beklediklerini ancak döviz kurlarında yaşanan artışlarla birlikte kredi faizlerindeki anormal yükselişlerin pazarı hızlı bir şekilde daralttığını bildirdi. 2019 yılında sadece binek otomobil pazarında 250-300 binli adetlerin konuşulabileceğini dile getiren Ümit Karaarslan, “Beklentimiz, 2020 yılında da benzer bir durumla karşı karşıya kalabileceğimizin bilinciyle, bir takım önlemlerin hızlıca alınmasıdır. Böylece, 2020’nin son çeyreğinden itibaren pazarın iyileşmeye başlayacağını öngörebiliriz” dedi.
Karaarslan, “Yılın ilk yarısında 2017’den kalan yüksek stokların satışıyla pazarda gözle görülür düşüş olmadı. Hemen ardından bir takım ekonomik gelişmelere tepkimiz çok sınırlı olunca, kurların ani artışıyla birlikte kredi faizlerindeki anormal yükselişler pazarı çok hızlı bir şekilde düşürdü. Bu durumun yıl sonuna kadar süreceğini görebiliyoruz. Ben meslek hayatımda hiç olumsuz olmadım. İçerisinde bulunduğumuz süreçte olumlu olarak düşünüp, neler yapabileceğimiz noktasında aksiyonlar almaya bakıyoruz. Ancak gerçekçi olmamız gerektiğinin de farkındayız” diye konuştu.
Pazar 2019’da 300 bin olur
Ümit Karaarslan “2019 yılında Türkiye binek otomobil pazarı için 250-300 binli adetlerin konuşulabileceğini tahmin ediyorum. 2019 yılında yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için tam şu anda düğmeye basmak lazım. ÖTV matrahında yapılan düzenlemenin tek başına yeterli olacağı düşünülmüyor. Bu bağlamda, iç pazarın kuvvetli seyrini sürdürebilmesi için destekleyici ve yeniden canlandırmaya yönelik adımların atılması gerektiğini düşünüyorum. ÖTV yüzdelerini yeniden gözden geçirmek, hurda teşvikini daha gerçekçi hale getirmek ve konut kredilerine getirilen kolaylıkların otomotiv için de getirilmesi sektörümüze nefes aldırabilir. Bunun dışında yatırımda ek teşviklerle sektör desteklenebilir. Otomotiv sektöründe çalışan 1 kişi diğer sektörlerden 20 kişiyi etkiler. Bu sektörde giden hemen geri kazanılmıyor, belirli ve ciddi bir süre gerekiyor” dedi.
Karaarslan ayrıca “Şimdi yüksek stok baskısı altından gerçekçi fiyatlar yansıtılamayacağından yılın son çeyreğinde, bir taraftan iç kredi maliyetlerinin yüzde 40’lara varmasıyla da satışlarda zorlanmalar kaçınılmaz hale gelebilir” açıklamasını yaptı.
Yeni Jimny ve Swift kasım ayında Türkiye’de!
Yeni Jimny için kasım ayında Türkiye operasyonlarına başlayacaklarını dile getiren Suzuki Genel Müdürü Ümit Karaarslan, “Yeni Jimny artık sadece outdoor meraklılarının değil, gençlerin ve hızlı bir yaşam tercih edenlerin de tercihi olacak” ifadelerini kullandı. Merakla beklenen yeni Swift modelini de kasım ayında bir sürpriz yaparak satışa sunacaklarını söyleyen Karaarslan, “Yeni Swift ve Jimny modelleri ile bu yılın son 2 ayında Suzuki showroomlarına ekstra heyecan katarak daha çok otomobil severe ulaşmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.
Toyota Hilux’tan Türkiye’ye özel
Toyota’nın pick-up modeli Hilux, 50’nci yıl dönümünde Türkiye’ye özel bir versiyon sunuyor. Hilux 50. yıl versiyonunda; Toyota’nın gelişmiş güvenlik sistemi “Toyota Safety Sense” bütün özellikleriyle yer alırken, yenilikler arasında yükleme ve boşaltmada büyük kolaylık getiren alüminyum sürgülü kapak da bulunuyor. Hilux ile güvenli ve rahat bir sürüş için Toyota Safety Sense aktif güvenlik teknolojileri yer alıyor. Yaya algılama özellikli Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS) ve Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDA) bu gelişmiş sistemin merkezini oluşturuyor. Toyota Safety Sense aktif güvenlik donanımları arasında; EBD ile desteklenmiş ABS fren sistemi, fren destek sistemi, acil fren uyarı sinyali, aktif elektronik çekiş kontrol sistemi (A-TRC), bozuk yol gövde hareket kontrol sistemi, yokuşta kalkış destek sistemi (HAC), eğim iniş destek kontrol sistemi (DAC), römork savrulma kontrol sistemi (TSC), otomatik ayrışmalı diferansiyel (ADD) ve arka diferansiyel kilidi de bulunuyor.
Elektrikli Vespa 2019’da Türkiye’de
Motosiklet dünyasının moda markası Vespa, geleceğin ulaşım çözümlerini günümüze kadar taşıyor. 2019 yılında Türkiye yollarıyla buluşacak olan Vespa Elettrica, sadece 4 saatte sarj edilebilirken, tek şarjda 100 kilometre menzil vaat ediyor. Üstelik hibrit güç ünitesine sahip olacak Vespa Elettrica X modelindeyse menzil 200 km’ye kadar ulaşıyor. Vespa Elettrica 4.3 inç boyutundaki TFT gösterge tablosuyla dikkat çekiyor. Ayrıca Vespa Multimedya Platformu sayesinde motosikletle ilgili birçok veriye akıllı telefonlar üzerinden de erişim imkânı tanınıyor.
En güçlü Caddy
Volkswagen Ticari Araç’ın en beğenilen modellerinden Caddy 1.4 litre TSI 125 beyir DSG versiyonu ile satışa sunuldu. Sınıfının en güçlü motoru olan 125 beygir gücündeki motor ile Caddy, 0’dan 100 kilometre hıza 10.9 saniyede ulaşıyor. 100 kilometrede 6 litre birleşik yakıt tüketim değerine sahip benzinli motor, ekonomik olmasıyla öne çıkıyor. Caddy modelinde USB, AUX-IN ve SD kart girişi, klimatronik klima, yol bilgisayarı, hız sabitleyici, yüksekliği ayarlanabilir sürücü ve ön yolcu koltuğu standart iç donanım ve konfor özellikleri olarak sunuluyor.
Video Haberler
-
Jeofizik mühendisi ölü bulundu
-
Ayağı kırık olarak bulunan karaca yavrusu tedavi edildi
-
İlk caretta caretta yuvası tespit edildi.
-
Arılar ağaç kovuğuna yuva yaptı
-
Freni boşalan belediye otobüsü kaza yaptı
-
İktidarın çağrısıyla dolar bozdurmuştu; Hükümet çarptı!
-
'Yıl boyu yaşadıkları yerlerden biri'
-
Balıkesir’de ayağı kırık karaca tedavi edildi
-
Türkiye Kupası finali öncesi taraftarlar birbirine girdi
-
Karavanlar zincirleme kaza yaptı: Yaralılar var
En Çok Okunan Haberler
-
3600 ek gösterge çalışması tamamlandı
-
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
-
Erdoğan'a kötü haber: Seçmen 'asla' dedi
-
'İktidarda müthiş bir panik havası başladı'
-
'Elimizdeki belgelerden bir ansiklopedi çıkar'
-
'Türkiye’de şu an laiklikle ilgili sorun yok'
-
'Erdoğan kendi kabuğuna çekiliyor'
-
Tayyar'dan Uçum’a zehir zemberek sözler
-
İYİ Parti’den vekillik koşulu
-
'TURKEN hakkında konuşmamız lazım'