Sel gitti zararı kaldı

Önceki gün İstanbul’daki şiddetli yağışın ardından dün selin çekilmesiyle hasarın boyutları ortaya çıktı. Günlük hayat normale dönerken, selden etkilenen yurttaşlar da yaralarını sarıyor. Selden en çok etkilenen Silivri’de hasar ciddi boyutlardı. Belediye ekipleri geriye kalan çamuru temizlemeye çalışıyor. Öte yandan Tekirdağ Kapaklı’da etkili olan yağışta mahsur kalanlar canlarını zor kurtardı.

Yayınlanma: 19.07.2017 - 23:10
Abone Ol google-news

İstanbul’da önceki gün yaşanan şiddetli yağışın ardından, dün pek çok noktada çalışmalar devam etti. Sel baskını nedeniyle yapılamayan Yenikapı- Havalimanı ile Yenikapı- Başakşehir metro hattı seferleri normale döndü. Barajlardaki doluluk oranı ise yüzde 73.12’den yüzde 74.06’ya çıktı. Yeni günle birlikte yağışların en fazla olduğu Silivri’de hasarın boyutları da net bir şekilde görüldü. Silivri Gümüşyaka’da sular kısmen çekildi. Selin vurduğu kıyı şeridi ise tanınmaz hale geldi. Öte yandan sel sularının boşaltıldığı yerlerde temizlik çalışmaları başladı. Adeta çamur deryasına dönen binaların alt katlarında dehşetin boyutları da ortaya çıktı. İstanbul İtfaiyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Silivri Belediyesi’ne ait ekipler bölgeye kamp kurdu. Geceyi çadırda geçiren ekipler aralıksız çalıştı ve sular tahliye edilmeye çalışıldı. Bölgedeki hasar tespit çalışmalarının başladığı öğrenildi.

Tanınmaz halde

Gümüşyaka’da yoğun su akışı nedeniyle kumsalda derin oyuklar oluşurken, yurttaşların bir gün önce kullandığı kumsaldan ise geriye pek bir şey kalmadığı görüldü. Yetkililer çalışmaların sular çekilene kadar aralıksız süreceğini söylediler.

‘Rögarlar kapatıldı’

Gümüşyaka’da su basmayan ev yok. Yazlık evlerin önündeki rögarların çoğu tıkalı. İddiaya göre bazı rögarlar da arazi sahipleri tarafından kapatıldı. Adını vermek istemeyen bir bölge sakini durumu, “Rögarlar tıkalı. İtfaiye suyu tahliye etmeye uğraşıyor. Bazı arsa sahipleri rögarları kapatmış” dedi.

İnsan boyu

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde dün etkili olan sağanak yağışın ardından ortaya çıkan görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı. Bazı ev ve işyerlerini su bastı, su seviyesi insan boyuna kadar ulaştı. Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde şiddetli yağmurla birlikte oluşan sel sebebiyle yüzlerce dönüm meyve ve sebze bahçesi büyük ölçüde zarar gördü. İlçe merkezinde ise çok sayıda evin bodrum katı ve zemin katlarını su bastı.

Barajların durumu

İstanbul’a dün son 32 yılın en yoğun yağışı düştü. Metrekareye; Silivri’de 128 kg, Üsküdar’da 108 kg, Beykoz’da 85, Sarıyer’de 80kg yağmur yağdı. İstanbul’un barajlarda doluluk oranı yüzde 73.12’den yüzde 74.06’ya çıktı.

Sıcaklıklar artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediğim bilgilere göre, İstanbul’da sele neden olan sağanakla birlikte mevsim normallerinin altına inen sıcaklıklar, bugünden itibaren kademeli olarak artarak, 30 dereceyi aşacak. Ayrıca kent genelinde hafta boyunca az bulutlu hava kendisini gösterecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler