Selin izleri temizlenmeye çalışılıyor

İstanbul'da 32 yurttaşın hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından, su baskınına uğrayan İkitelli'deki tır garajının yanından geçen Ayamama Deresi yatağını temizleme ve çevredeki hurdaya dönüşen araçları kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Yayınlanma: 11.09.2009 - 07:42
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ekipleri, Başakşehir ve sanayi sitelerini TEM Otoyoluna bağlayan yolları yeniden ulaşıma açmak için iş makineleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Sel suları nedeniyle tıkanan Taş Ocağı Caddesi altgeçidi iş makineleriyle açılmaya çalışılıyor.

Ayamama Deresi'nin İkitelli'deki tır garajı bölgesinde ise 6 iş makinesiyle dere yatağını temizleme işlemleri devam ediyor. Belediye ekipleri, dere yatağında selin sürüklediği araçları vinçlerle bulundukları yerden kaldırarak çekicilere yükleyip bölgeden götürüyor.

Tır garajının çevresinde sel nedeniyle balçıkla dolan iş yerlerinin sahipleri ise sabahın erken saatlerinden itibaren iş yerlerini temizlemeye başladı. Dere yatağında selin getirdiği kum ve çakıl ise kepçelerle kamyonlara doldurularak Bankalar Caddesi'nin alt kısmındaki boş alana taşınıyor.

Bu arada, devrilen çok sayıda elektrik direğinin de dere yatağında bulunduğu görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler