Selvi Kılıçdaroğlu: Saygısızlık olarak algılanabilir

Selvi Kılıçdaroğlu, "Kamer Genç'in hareketi saygısızlık olarak algılanabilir, ama hakaret olarak düşünmedim." dedi.

Yayınlanma: 05.12.2013 - 16:30
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Japon Büyükelçiliği'nin resepsiyonunda konuşmasına müdahale etmesinin hakaket olmadığını, saygısızlık olarak algılanabilineceğini söyledi. Bayan Kılıçdaroğlu, kadına daha fazla söz hakkı verilmesini, gönlünün daha çok kadın adayının olmasını istediğini belirtti.

GÖNLÜM, DAHA ÇOK KADIN ADAYIN OLMASI

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Türk kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin 79. Yıl dönümü nedeniyle CHP'li kadınlarla birlikte Satı Kadın'ı anma programına katılan Selvi Kılıçdaroğlu'nun tören sırasında yorgun olduğu gözlendi. DHA'nın sorularını cevaplandıran bayan Kılıçdaroğlu, "Etrafıma bakınca güzel şeyler görüyorum. Nufüsunun yarısından çoğunun kadın olduğu Türkiye'de kadına daha fazla söz hakkı verilmesini istiyorum. Gönlüm daha çok kadın adayın olmasını istiyor Siyasete direk girmiyorum, ama kadınları da destekliyorum. Kadınlar siyasi hayatta tabiki yeterince yer almıyor. Bazı değişiklikleri kanunlarla, tüzüklerle, yönetmeliklerle hal edemiyorsunuz. Bu biraz zihniyetle ilgili bir durum" dedi.

KAMER GENÇ'E LİNÇ KAMPANYASINA DÖNDÜ

Bayan Kılıçdaroğlu, bir diğer sorusu üzerine, Japonya Büyükelçiliği'nde Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kürsü konuşması sırasında çıkışını da değerlendirirken, "Bu konu basında yeterince tartışıldı, Kamer Genç'e karşı nerdeyse bir linç kampanyasına döndü. Tabiki meydana gelen olaylar hiç hoş şeyler değildi. Keşke hiç olmasaydı. Ama Kamer Genç'in hareketi saygısızlık olarak algılanabilir, ama hakaret olarak düşünmedim. Kadın olsun erkek olsun orda biri konuşma yapıyorsa, ona saygı duyarım. Beğenirsin, beğenmezsin. Emine Erdoğan konuşurken bir müdahale oldu. Onu bir hakaret değil, oradaki davranış bir saygısızlık olarak algılanabilir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler