"Sen yetim hakkını zaten birilerine yediriyorsun"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bir çok yerindeki TEKEL işçisinin eylem için Ankara'ya geldiğini belirterek ''AKP'ye söylüyoruz, açılım yapacaksan gel TEKEL işçisine açılım yap'' dedi.

Yayınlanma: 25.01.2010 - 14:33
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi'nin de aralarında bulunduğu bazı CHP'li milletvekilleri TEKEL işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Türk-İş Genel Merkezinde, bir süre Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Jurgen Klute ile görüşen milletvekilleri daha sonra Türk-İş binası çevresindeki işçilerle sohbet etti. İşçilere seslenen Kılıçdaroğlu, TEKEL işçilerinin alın teri, ekmek mücadelesi verdiklerini söyledi.

İşçileri hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''Ankara Valisi çocuklar geçerken korkuyor diye çadırların kaldırılması için haber göndermiş. Valiye istirham ediyorum, kendisi bir bürokrattır, AKP'nin dolduruşuna gelmesin. Buradan yaşlı, genç, çoluk çocuk herkes geçebilir ama sadece bir kişi buradan geçmekten korkar, o da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Başbakan 'millet bize kasa emanet etti, onu boşalttırmayacağız' diyor. Sayın Başbakan sen o kasayı 7 yıldır boşalttın, o kasayı boşaltan TEKEL işçisi değil. Sayın Başbakan millete TEKEL işçisini çalışmadan para kazanmak istiyormuş gibi anlatıyor. TEKEL işçisi çalışarak, üreterek evine ekmek götürmek istiyor. TEKEL işçisi Maliye Bakanı'nın dediği gibi merhamet de istemiyor.''

TEKEL işçilerinin yetim hakkı yiyenlere karşı çıktığını dile getiren CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan'a soruyorum: Hayali ihracat yapıp yetim hakkı yiyen senin partinde milletvekili değil mi? Hayali ihracatçıyı getirip parlamentoya taşıyorsun, TEKEL işçilerine gelince de 'yetim hakkı yedirmem' diyorsun. Sen yetim hakkını zaten birilerine yediriyorsun. Hadi canım sen de. Sen kim oluyorsun da 'TEKEL işçisine yetim hakkı yedirmem' diyeceksin. TEKEL işçisi alın teriyle kazanıyor'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın sendikaların sadece bir binadan ibaret olduğunu sandığını belirten Kılıçdaroğlu, sendikalara bağlı çalışan binlerce işçi olduğunu belirterek, ''Başbakan demokrasi dersi vereceğine sendika, sivil toplum kuruluşu, hak aramak, üretmek, çalışmak nedir bunları öğrensin. Ülkeyi peşkeş çekeceğine önce bunları öğrensin'' dedi.


Cem Karaca'nın şarkısını örnek gösterdi

TEKEL işçilerinin sorunlarını TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na taşıyacaklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, tüm sendikaları TEKEL işçilerine destek vermeye çağırdı. Kılıçdaroğlu, ''TEKEL işçisine destek vermeyen sendikacı sendikacı olmaz. TEKEL işçisine destek vermeyen sendikacı çadırını gitsin AKP Genel Merkezi önüne kursun'' diye konuştu.

TEKEL işçilerinin Türkiye'de tarih yazdığını ifade eden CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Bizi bölmek isteyenlere karşı en ciddi mücadeleyi TEKEL işçisi veriyor. Burada Batmanlı, Diyarbakırlı, Siirtli, İstanbullu, İzmirli var. AKP'ye söylüyoruz, açılım yapacaksan gel TEKEL işçisine açılım yap. Bizim gençliğimizde Cem Karaca'nın 'işçisin işçi kal' diye bir şarkısı vardı. İlk kez TEKEL işçisiyle birlikte işçiler yeniden ayağa kalktı. Karda, kışta emeğinin hakkını isteyerek mücadeleyi öğretti yeniden Türkiye'ye. Siyasetçiye de işçiye de ders veriyorsunuz. Dersiniz hayırlı olsun.''

Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında işçiler ''Hükümet istifa'', ''İşçiler sizinle gurur duyuyor'' şeklinde sloganlar attılar. Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu ve diğer milletvekilleri işçilerin çadırlarını ve bölgedeki esnafı ziyaret etti.

Esnafa, ''İşçilerle ilgili sıkıntılarının olup olmadığını'' soran CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın işçilere destek verdiğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler