Sendikal haklar uğruna cop, gaz, tazyikli su ve gözaltlılarla geçen bir yaşam…

Türkiye’de kamuda çalışan yüz binlerce memurun sendikal hakları adına yaşamının bir bölümünü polis copu, gaz, tazyikli su ve gözaltlılarda geçiren eski sendikacılar, her yıl çeşitli illerde bir araya gelerek anılarını tazeliyor.

Yayınlanma: 30.11.2019 - 17:39
Abone Ol google-news

O günlerin Sosyal Güvenlik Bakanlığı çatısı altındaki memurların örgütlenebilmesi için tüm süreçlerin içinde yer alan ve 11 Mayıs 1992’de ilk kurulan memur sendikalarından bir olan Tüm-Sosyal-Sen’in Genel Başkanlığı’nda da bulunan Mehmet İpekçi, Cumhuriyet Anadoyu’ya yaptığı açıklamada, “Zor yıllardı. Çok acılar yaşandı. Bir yandan devletten talepte bulunmak, diğer yandan hakların örgütlü mücadele ile alınabileceği inancını kamu emekçilerine aktarabilmek gibi bir mücadele döneminden geçtik” dedi. O günlerde mücadele edenlerin artık emekli olduğunu söyleyen İpekçi, “O günleri unutmamak ve bu mücadeleyi sonraki nesillere aktarabilmek için bağlarımızı hiç koparmadık. Bizler; birlikte cop yedik, birlikte ıslatıldık, gaz nedeniyle birbirimizin gözüne limon sıktık. Unutulamayacak yıllardı. Sinop buluşmamız da bu anlamıyla değerlendirilmelidir. Önceki yıllarda iki kez Ankara’da bir araya geldik. Üçüncü buluşmamızı Sinop’ta yapıyoruz” dedi.

22 ESKİ SENDİKACI

Sinop buluşmasında Ankara, Artvin, Hopa, Ordu, Samsun, Sinop, Zonguldak, Kocaeli, İstanbul, Edirne, Afyon, Denizli ve Diyarbakır’dan  22 eski sendikacı bir araya geldi. SİNOP 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler