Şener, hükümete yüklendi

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Türkiye'de Türk çiftçisi için değil, yabancı ülkelerin çiftçileri için çalışan bir siyasal iktidar var'' dedi.

Yayınlanma: 05.12.2009 - 14:53
Abone Ol google-news

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, partisinin İl Başkanlığı binasının açılış törenine katılmak üzere geldiği Sinop'ta vatandaşlara seslendi.

''Milletvekilliğini, bakanlığı bıraktık, dokunulmazlık gömleğini fırlatıp attık, sizinle beraber olmak için aranıza geldik'' diyen Şener, vatandaşların dokunulmazlıklarının olmadığını, suç işleyen herkesin yargı önünde hesap verdiğini belirtti. Şener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Mahkemeler sizden hesap sorabiliyor mu? Soruyor. Devlet dairelerinde 'benim dokunulmazlığım var' diyebiliyor musunuz? Diyemiyorsuz ama Mecliste 550 milletvekili var. Bunların hepsinin dokunulmazlığı var. Anayasa yazmış, kanunlar yazmış. Polis dokunamaz, mahkeme dokunamaz. 550 milletvekili var, bakanlar var, başbakan var. Hepsinin dokunulmazlıkları var, kimse dokunamıyor ama başta başbakan ve bakanlar olmak üzere bu dokunulmazlığı olan zevatın mecliste bekleyen 500 tane dokunulmazlık dosyası var. Rüşvetten, ihaleye fesat karıştırmaktan dosyaları var, kimse dokunamıyor. 2002'den bugüne kadar Meclis raflarında tozlanıyor. Hiçbir dosyanın kapağı açılamıyor ve kimse hesap soramıyor ama biz Türkiye Partisi'yiz bizim dokunulmazlığımız yok. Biz milletiz, Türk milletiyiz o dokunulmazlıkları olan vekillerden, bakanlardan, başbakandan hesap sormak için varız.''

Şener, Türkiye'de ekonominin iyi durumda olmadığını ancak iktidar tarafından ekonominin ''iyi gibi gösterilmeye'' çalışıldığını öne sürdü.

Türkiye'nin dış ülkeler tarafından soyulduğunu ifade eden Şener, ''Türkiye'nin dışarıya soyulmasını anlatan birtakım kredi notlarını 'ülkenin ekonomisi iyi' diye anlamaya çalışan bakanların olduğu, başbakanın olduğu bir ülkede kriz bitmez, kriz başbakanın kendisidir'' dedi.

Türkiye'de çalışan kesimin zor durumda olduğunu, tarımın bitirildiğini, önemli kuruluşların elden tek tek çıkarıldığını söyleyen Şener, şöyle devam etti:

''Daha birkaç yıl evveline kadar dünyanın en önemli pamuk üreticisi olan Türkiye, hiçbir bölgesinde pamuk üretemez olmuştur. Pamuğunu Yunanistan'dan alan bir Türkiye var. Yakın zamana kadar Türk tütünü meşhurdu. Türk tütününü bitirdiler, Virjinya tütününün cenneti oldu Türkiye. Türkiye'de pancar zor durumdadır, çay, fındık zor durumdadır. Çünkü Türkiye'de Türk çiftçisi için değil, yabancı ülkelerin çiftçileri için çalışan bir siyasal iktidar var. Hayvancılığı tüketmişlerdir. Bir taraftan sanayi çöküyor, bir taraftan tarım çöküyor, tarlalar boşalıyor, diğer taraftan da bu ülkenin iç piyasada para kazanan kar marjları yüksek, stratejik tesisleri, hizmet sektörleri birer birer yabancılara satılıyor.''

Şener, konuşmasının ardından İl Başkanı Hüsnü Cömert ve partililerle birlikte İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler