Serpil Kemalbay gözaltına alındı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay Ankara'da adliyeye gittiği sırada polis tarafından gözaltına alındı. HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Kemalbay'ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Yayınlanma: 13.02.2018 - 17:00
Abone Ol google-news

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanlık görevini 10 Şubat’ta yapılan kongrede devreden ve Parti Meclisi (PM) üyesi seçilen Serpil Kemalbay gözaltına alındı. Kemalbay'ın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Kemalbay’ın gözaltıya alınmasından kısa süre önce İstanbul Esenyurt’taki evine polis tarafından baskın düzenlenmişti.

Serpil Kemalbay, Ankara, Çankaya'da adliyeye gittiği sırada polis tarafından gözaltına alındı. Kemalbay'ın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

GÖZALTI KARARI BULUNUYORDU

HDP Kongresi öncesi HDP bileşenlerine dönük gerçekleştirilen gözaltı operasyonu kapsamında Serpil Kemalbay hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı.

HDP bileşeni parti ve kurum temsilcilerine dönük operasyonda Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eşsözcüsü Kezban Konukçu, Sol Yeşil Parti Eş Başkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli ile ESP Genel Başkan Vekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi gözaltına alınmıştı.

PERVİN BULDAN'DAN AÇIKLAMA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada "Her gün gözaltı ve tutuklamaların olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Serpil Kemalbay arkadaşımız birkaç saat önce gözaltına alındı. Bugün başta Serpil arkadaşımız olmak üzere bu partinin genel başkanına kadar farklı bir tutum sergilenmektedir. Bugün Serpil hanımın gözaltına alınması bu partinin genel başkanlarına bile farklı bir tutum sergilendiğinin göstergesidir. AKP'li Cumhurbaşkanı'nın grup toplantısında hedef göstermesinin üzerine harekete geçilmiştir. Önce evi basılmış, ardından da gözaltına alınmıştır. Şunu çok açık ifade etmek gerekirse HDP yöneticilerini bir korku psikolojine sokmak istemektedirler. AKP şunu bilmelidir. Bu partide görev alan herkes korkuyu yıkmıştır. Serpil arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. AKP'nin bu davranışlardan vazgeçmesini istiyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler