Seyfi Oktay yeniden hakim karşısında

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın ''Ergenekon davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs ettikleri'' iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi.

Yayınlanma: 21.02.2013 - 10:14
Abone Ol google-news

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar Canfer Balçık, Hüseyin Yıldırım, Erkan Bülent Haberal, Sefa Altıoğlu ve Ali Hadi Emre ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada sanık Seyfi Oktay'ın savunma tanığı eski milletvekili Mehmet Emin Sungur dinlenildi.

Tanık Sungur, Seyfi Oktay ile eski İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün'ün ile birlikte Ankara'da yenilen yemeğe katıldığını ifade ederek, ''Seyfi Oktay yemeğe benim de gelmem için ısrar etti. Köksal Şengün ile yemekte tanıştım. Yemekte Seyfi Oktay bakanlığı dönemindeki çalışmalarından bahsetti. Köksal Şengün, ağır bir görevi olduğunu, sağlığının tehlikeye düştüğünü, sağlığının bu işi sonuna kadar götürmeye müsait olmadığını anlattı. Bir görev değişikliği istediğini belirtti. Bunun üzerine Seyfi Oktay, o zamanki Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek'ten kendisi için randevu alabileceğini belirtti'' diye konuştu.

Seyfi Oktay'ın, Köksal Şengün'e görevine devam etmesi yönünde telkinde bulunduğunu belirten tanık Sungur, ancak Köksal Şengün'ün Yargıtay'a üye seçilmek amacıyla HSYK Başkanvekili ile görüşmek istediğini iddia etti.

Tanık Sungur, yemekte ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu yargılanan Mehmet Haberal ve Gürbüz Çapan'ın tahliye edilmesi yönünde bir konunun konuşulmadığını öne sürdü.
Ankara'nın ardından İstanbul Florya'da da yemek yediklerini anlatan Sungur, ''İki yemeğin ücretlerini de Köksal Şengün ödedi. Seyfi Oktay yemek davetlerinin Köksal Şengün'den geldiğini belirtti'' dedi. Tanığın ifadesinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, eksiklikleri giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Ceza istemleri

Seyfi Oktay'ın ''silahlı örgüte üye olmak'', ''hukuka aykırı kişisel verileri kaydetmek'', ''yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs etmek'' ve ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek'' suçlarından 10 yıl 9 ay ila 26,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, diğer sanıklar Tülay Bekar, Ali Hadi Emre, Mehmet Cengiz, Kudbedin Kaya, Canfer Balçık ve Hüseyin Yıldırım'ın da ''silahlı örgüte üye olmak'', ''yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs etmek'' ve ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek'' suçlarından 10 ila 22'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.
İddianamede, Sefa Altıoğlu, Şehriban Nihan Atasagun, Ali Haberal, Erkan Bülent Haberal'ın ''Ergenekon silahlı terör örgütü''nün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri gerekçesiyle 10 ila 22'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler