Şeyh uçmaz mürit uçurur

Bursa'da, kendisini şeyh olarak tanıttığı kişilere cinsel saldırıda bulunduğu belirtilen Uğur K.'nın yargılanmasına devam edildi. Müritler, sahte şeyhin tehditle kendilerini cinsel ilişkiye zorladığını belirtirken, İnegöl Barışlı Camisi imamı davaya müdahil olmak istedi.

Yayınlanma: 16.11.2011 - 15:28
Abone Ol google-news

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına, “Nitelikli cinsel saldırı, tarikat kurmak ve baş mevkiinde olmak, çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları depolamak” suçlarından hakkında dava açılan sanık Uğur K. (47) ve avukatı ile mağdur ve müştekiler katıldı.

Duruşmada söz verilen sanık Uğur K, polisin yaptığı aramada bulunan cinsel içerikli CD’lerin kesinlikle kendisine ait olmadığını ileri sürdü.Mahkeme heyeti, bu duruşmada, daha önce ifade vermeyen 4 mağduru dinledi.  Sanığın büyü ve sihir yaparak ailelerin arasını bozduğunu söyleyen E.K, “Sanık büyü ve sihir yaparak benim de ailemle aramı bozmuştur. Kendisi maddi ve nefsi isteklerini karşılamıştır. Sanığın, en ağır şekilde cezalandırılması istiyorum” dedi.

Kadın mağdurlardan G.G de dergaha nişanlısı vasıtasıyla gittiğini belirterek, “6 ay kadar devam ettikten sonra şeyh benimle cinsel ilişkiye girmek istedi. Yapmazsam, nişanlımla aramı bozacağını ve evlenemeyeceğimi söyledi. Ben de korktum ve dediklerini yaptım. Aslında sonuna ondan kadar şikayetçiyim. Fakat ailem bu durumu bilmiyor. O yüzden şikayetçi olamıyorum” diye konuştu.

İnegöl’den duruşma için gelen Barışlı Camisi imamı Nuri Tulum (64) davaya müdahil olarak katılma talebinde bulundu. Olayları basından öğrendiğini ifade eden Tulum, “Yaşananlardan rahatsız olduğum için gelip davaya katılmak istedim. Sanığın bahsettiği olayların bizim dinimizle hiçbir alakası yoktur. Bu yapılanlar, bütün ilahi dinlerde büyük günahtır ve yapanların en ağır ceza ile cezalandırılmaları gerekir. İşte bu yüzden davaya müdahil olmak istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti ise din görevlisi Tulum’un suçtan doğrudan veya dolaylı olarak etkilenmediğini göz önünde bulundurarak, davaya müdahil olma talebini reddetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı, eksikliklerin giderilmesi için erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler