''Sıcak çikolatayı turuncu fincanda için''
Turuncu renkli fincanda ikram edildiğinde sıcak çikolatanın daha lezzetli geldiği belirlendi.
İspanya'daki Valencia ve İngiltere'deki Oxford üniversitelerinden bilim adamlarının yaptığı araştırma, kabın, içeriğinin algısını nasıl değiştirdiğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Bilim adamları, 57 gönüllüye beyaz, krem, kırmızı ve turuncu renkli fincanlarda sıcak çikolata ikram etti.
Katılımcılar turuncu ve ardından krem renkli fincanda ikram edilen sıcak çikolatayı daha lezzetli buldu.
Araştırmacılardan Betina Piqueras-Fiszman, yiyecek veya içeceklerin sunulduğu kapların tat ve aroma gibi bazı özelliklerin algısını değiştirebileceğini belirtti.
Bilim adamları, sarı şişelerin gazlı içeceklerde limon tadını artırdığı, mavi gibi soğuk renklerin harareti söndürdüğü, pembe renkli şişelerin ise içeceğin ya da yiyeceğin daha şekerli olduğu izlenimi verdiğini vurguladı.
Araştırma, ''Journal of Sensory Studies'' dergisinde yayımlandı.
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Esad'a ikinci darbe
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 6 asker şehit olmuştu
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi