Sıcaklıklar 5 derece düşecek

Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava yurdun büyük bir kısmını etkisi altına almaya devam ediyor. Yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde hava sıcaklıkları azalırken, sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 08:21
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen verilere göre, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey kesimleri (Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Kayseri, Sivas ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçeleri), Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan) ile sabah saatlerinde Marmara'nın doğusunda (İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Bilecik) yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava Sıcaklığı ise kuzey, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.
 

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu (İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Bilecik) yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, İstanbul Anadolu Yakası, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Trakya kesimi ile doğusunun yükseklerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice esecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Uşak ve Kütahya çevreleri kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde İç Ege'de (Kütahya ve Afyon) buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice esecek.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Göller yöresinde (Isparta ve Burdur) buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi (Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Kayseri, Sivas ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçeleri) kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli kar yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde (Bolu, Düzce, Kastamonu ve Karabük) buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan) aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler