Sıcaklıklar artıyor

Türkiye genelinde sıcaklıklar 2 ila 4 derece artacak.

Yayınlanma: 16.04.2010 - 06:17
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, Edirne ve Kırklareli, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güneydoğusu (Bursa, Bilecik, Sakarya), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu), İç Ege (Kütahya, Afyon, Denizli), Çankırı, Eskişehir, Isparta, Burdur, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı ile akşam ve gece saatlerinde Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar genellikle güney, Güneydoğu Anadolu'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek. Bazı illerdeki sıcaklıklar ve hava durumu şöyle:

İstanbul: Parçalı çok bulutlu (23)

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, kuzey ve batı çevreleri çok bulutlu (22)

İzmir: Parçalı çok bulutlu (26)

Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu (27)

Samsun: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu (24)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı (16)

Diyarbakır: Az bulutlu , zamanla parçalı bulutlu (25)

Bölgelerde hava

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak:

Marmara: Parçalı çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli ile öğle saatlerinden sonra güneydoğusu (Bursa, Bilecik, Sakarya) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Ege (Kütahya, Afyon, Denizli) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı olacak.

Akdeniz: Az bulutlu, zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur, akşam ve gece saatlerinde Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağış görülecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı, kuzeybatı kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı ve Eskişehir çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu) kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, kuzeydoğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır ile gece Malatya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağış olacak.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu zamanla parçalı çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde batısı (Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler