"Şiddet kader değildir"

Ankara Barosu ile Altındağ Belediye Başkanlığı'nın organizasyonuyla, ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü'' etkinliği düzenlendi.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 14:08
Abone Ol google-news

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Salih Akgül, 29 Ekim Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantının açılışında, Altındağ Belediyesi'nin, Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi ile işbirliği yaparak, kadınlara bilgilendirici faaliyette bulunmasından dolayı memnunluk duyduklarını söyledi.

Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Senay Ertem de her yıl 25 Kasım tarihinde, kadına yönelik şiddetin anlatıldığı toplantılar düzenlediklerini ifade ederek, ''Bu kez düzenlenen toplantı daha anlamlı. Çünkü şimdi biz kadınların ayağına geldik'' dedi.
Uzman psikolog, evlilik ve aile terapisti İlkim Öz ise şiddete uğrayan kadınları gördükçe çok etkilendiğini ve ağlamamak için kendini zor tuttuğunu dile getirerek, hayatın her safhasında kadınların şiddetle karşı karşıya kaldıklarını savundu.

Öz, ''Her 5 kadından 1'inin şiddete uğradığı düşünüldüğünde, bunun çok büyük bir rakam olduğu gözleniyor. Kadınlar sadece Türkiye'de değil, dünyanın farklı ülkelerinde de şiddet olayları ile mücadele ediyorlar'' diye konuştu.

Toplantıda, avukat İlknur Sezgin Temal'ın sunumuyla hazırlanan ''Kadın olmak'' konulu slayt gösterisi sunuldu. Slayt eşliğinde, fotoğraflarla çeşitli yaş ve farklı toplum kesimlerinde kadınların uğradıkları şiddet anlatıldı.

Daha sonra izleyiciler, uzman psikolog İlkim Öz ile Ankara Barosu avukatlarından Bülent Turhan Gündüz'e, şiddete yönelik çeşitli sorular sordular.

Toplantıya katılan Altındağlı kadınlardan Gülnigar Öztürk, kadınların hukuksal konularda bilgilendirilmesi ve toplumda ciddi anlamda sorun teşkil eden ''şiddet'' konusunun işlenmesini yararlı gördüklerini belirterek, ''Kadınların artık evlerinin dışında olan bitenden haberdar olmalarını ve haklarını daha iyi öğrenmelerini öneriyorum'' dedi.

Meliha Kaynak da Altındağ'ın gelir ve kültür seviyesi düşük toplum kesimini barındırdığını ifade ederek, düzenlenen toplantının kadınları daha bilinçli hale getirmesini umduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler