Şiddete karşı eğitim

Bakanlık kadına yönelik şiddeti önlemede umudunu ihbarlara bağladı.

Yayınlanma: 27.08.2012 - 08:16
Abone Ol google-news

Kadına yönelik şiddeti yasayla durduramayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda, eğitim alarmı verildi. Din görevlisi, savcı ve mülki amirlere seminerle eğitim veren bakanlık, şimdi de ilköğretim öğretmenleri ile doktorları eğitecek. Uzmanlar eşliğinde bilgilendirilecek olan öğretmen ve doktorlar, görev başında karşılaştıkları kadına yönelik şiddet olaylarını bakanlığa ihbar edecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kadına yönelik şiddetin önlenmesi için hazırlanan yasanın ardından, geçen ay 6 bin 500 kişiye eğitim verildi. Türkiye geneline yayılan eğitim çalışmaları kapsamında, 81 ildeki hâkim, savcı, mülki amir, bakanlıkların il müdürlükleri, ilçe Emniyet müdürleri ve sığınmaevi yöneticileri 16 ilde bir araya geldi. Şiddete maruz kalan kadınlara doğrudan hizmet sunan kamu kurum ve kuruluşlarındaki uygulayıcılara ulaşmanın amaçlandığı eğitimler, seminer şeklinde gerçekleştirildi.

Bakanlık, şiddeti önleme çalışmaları kapsamında şimdi de ilköğretim öğretmenleri ve doktorlardan yararlanmayı planlıyor. İlk kez yapılacak çalışmalar kapsamında öncelikle ilköğretim öğretmenleri öğrencilerini yakın takibe alacak. Aile içerisinde yaşanan şiddetten etkilenen öğrencileri saptayacak olan öğretmenler, konuyla ilgili bilgi edinip bakanlığı bilgilendirecek.

Bakanlık bu kapsamda doktorlardan da yararlanacak. Öncelikle hastanelerin acil servislerinde görev yapan doktorları eğitim çalışmalarına dahil edecek olan bakanlık, bu yöntem sayesinde, gördüğü şiddet karşısında korkan, çekinen ve hayati tehlikesi bulunan kadınlara hastaneler aracılığıyla ulaşacak. Bakanlık görevlileri de doktorlardan gelen bilgiler ışığında harekete geçecek. Acil servislerdeki doktorların yanı sıra aile hekimleri de söz konusu eğitim seminerlerine katılacak. Aile hekimleri ise daha çok gün içerisinde muayene olmak için gelen şiddet mağdurlarının saptamasını yapacak.
         


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler