Sığınmacı krizi Merkel’in kimyasını bozdu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacı krizi nedeniyle ülkesinde hızla destek yitirirken, bir Alman psikolog “Başbakan gerçekle bağını yitirdi” dedi.

Yayınlanma: 30.01.2016 - 10:28
Abone Ol google-news



2014’te kamuoyu desteği yüzde 70’e çıkan, Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacı krizi nedeniyle siyasi hayatının en zor günlerini yaşıyor. Alman halkının Başbakan Merkel’e desteği 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Focus Dergisi’nin yayınladığı INSA anketine göre Alman halkının Merkel’e desteği yüzde 45’e kadar geriledi. Üstelik aynı ankete yanıt veren 2047 Alman’ın yüzde 40’ına göre Merkel’in sığınmacı krizi nedeniyle başbakanlıktan istifa etmesi gerekiyor.

"SİNİR KRİZİ GEÇİREBİLİR"

Seçmenlerinin desteğini yitiren Merkel’in ‘sinir krizinin eşiğinde’ olduğu da iddia edildi. Merkel gibi Doğu Almanya kökenlilerin psikolojik durumu üzerine bir eseri bulunan Alman psikiyatr Dr. Hans-Joachim Maaz, Huffington Post Almanya sitesine verdiği demeçte “Avrupa Birliği üyeleri, kamuoyu, muhalefet partileri ve hatta kendi partisinden gelen eleştiri ve uyarılara rağmen sığınmacı politikasında kendi bildiğini okumayı sürdüren Merkel, gerçekle bağlantısını kopardı” dedi. Dr. Maaz, Merkel’e son döneme kadar gösterilen sevgi ve yüceltmelerin Başbakan’da “Narsistik duyguların artamasına” yol açtığını ileri sürdü ve bunun ileri de “Psikosomotik bir çöküşe” hatta “Ağır sinir krizine yol açabileceğini” ileri sürdü. Dr. Maaz bu durumun Almanya için de tehlike yarattığını sözlerine ekledi. (Habertürk)



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler