"Silahlarla bizi tehdit edemezler"

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, hiçbir gücün silahlarla kendilerini tehdit edemeyeceğini söyledi. Firuzabadi, "ABD ve İsrail'in durumu, güç koşullarda feryat eden ve tehdide kalkışan bir kimsenin durumu gibidir. Onlar, hiçbir şey yapamazlar" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 13:45
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, hizmetlerinden dolayı İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi'ye düzenlenen törenle "İstiklal nişanı" verdi.

Törende konuşan Tümgeneral Firuzabadi, günümüzde artık silahlarla, bombalarla savaşılmadığını belirterek, "İran halkı, düşmanların sınırlarımızı geçmesine izin vermeyecek" dedi.

ABD ve İsrail'in İran'a karşı askeri saldırı tehditlerini değerlendiren Firuzabadi, "ABD ve İsrail'in durumu, güç koşullarda feryat eden ve tehdide kalkışan bir kimsenin durumu gibidir. Onlar, hiçbir şey yapamazlar" ifadesini kullandı.

ABD'nin askeri bir güç olduğuna ve İsrail'in büyük bütçelerle silahlar temin ettiğine işaret eden Tümgeneral Firuzabadi, "Atom bombalarıyla zafer elde edilmiyor. İran halkını silahlarla tehdit edemezler" diye konuştu.

Tümgeneral Firuzabadi, önceki gün Devrim Muhafızları ve Silahlı Kuvvetler komutanlarına hitaben yaptığı konuşmada, "Tek tek hepinize söylüyorum, tehdit söz konusu, sizlerden bu tehditlere karşı koymanız için tam hazır olmanızı istiyorum, gaflet içinde olmayın" ifadelerini kullanmıştı.

İran, Washington ve Tel Aviv yönetimlerinin askeri tehditlerini hayata geçirmesi halinde dünya petrollerinin yüzde 40'ının transfer edildiği Hürmüz Boğazı'nı kapatabileceğini, bölgedeki 32 ABD askeri üssünü ve İsrail'in her noktasını vurabileceğini ilan etmişti.

İran Genelkurmayı, geçen haftaki açıklamasında da üslerini ABD'ye kullandıran ve düşmanlarla işbirliği yapan ülkelere karşı misillemede bulunulacağını bildirmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler