Silivri'de doğalgaz patlaması: İBB'den açıklama

Silivri Akören köyünde doğalgaz patlaması meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden patlamaya ilişkin açıklama yapıldı.

Yayınlanma: 06.10.2018 - 17:52
Abone Ol google-news

Silivri'de Kuzey Marmara Otoyolu projesi güzergahındaki yol çalışması sırasında doğalgaz patlaması meydana geldi.

Patlama sonrası alevler yükseldi. Yangına İstanbul İtfaiyesi Avcılar, Mimarsinan, Çatalca, Silivri grupları 12 araç 45 personel ile güvenli noktada bekletiliyor.

Çevreye yayılmaması için müdahale ediyor. Patlamanın doğalgaz ana dağıtım hattında olduğu öğrenildi. İlk bilgilere göre olayda ölen ve yaralanan yok.

İBB: KONTROL ALTINA ALINDI

İBB’den yapılan yazılı açıklamada ise, “Çatalca’da açık arazide boru hattında patlama meydana geldi. Yangına İstanbul itfaiyesi Avcılar, Mimarsinan, Çatalca, Silivri grupları 12 araç 45 personel ile müdahale ediyor. Patlamanın İGDAŞ boru hattında olmadığı tespit edildi. Patlamanın nedeni ve hat bilgileri araştırılıyor. İlk bilgilere göre olayda ölen ve yaralanan yok. Çatalca’da meydana gelen olay boru hattının kapatılmasıyla kontrol altına alındı. Yangın İstanbul gaz dağıtımını etkilemiyor. İtfaiye ekipleri çevre güvenliği sağlıyor” denildi.

İGDAŞ açıklama: Doğalgaz ana iletim hattında meydana gelmiştir

Silivri Kadıköy Mahallesi ile Akören Mahallesi arasındaki açık arazide henüz bilinmeyen bir nedenle yaşanan patlamanın ardından İGDAŞ’tan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bugün akşam saatlerinde Silivri Kadıköy Akören yolu üzerindeki patlama, doğalgaz ana iletim hattında meydana gelmiştir. Yetkililer tarafından olayın kontrol altına alındığı ifade edilmiştir. Söz konusu hat İGDAŞ doğalgaz şebekesinin dışında kalmaktadır. İstanbul doğalgaz şebekesini ve gaz arzını olumsuz yönde etkileyecek bir durum söz konusu değildir. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

BOTAŞ: Gaz kesintisi olmayacak

BOTAŞ, "Bölgedeki vanalar kapatılmış ve gaz akışı durdurulmuştur. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmalarının ardından ivedilikle tamir çalışmalarına başlanacaktır. Bu süre zarfında gerekli tedbirler alınmış olup, ülkemizin iletim sistemi doğu arz kaynaklarından beslenmek suretiyle, hiçbir bölgemizde herhangi bir gaz kesintisi söz konusu olmayacaktır." açıklamasını yaptı.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler