Silivri'ye bekliyoruz

Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan, yaptıkları çağrıda "Ruhumuzda 31 Mayıs'ta yaktığınız ateş, özgürlüğün, adaletin ve barışın habercisidir. Hepinizi dört gözle Silivri'ye bekliyoruz" dedi.

Yayınlanma: 30.07.2013 - 07:05
Abone Ol google-news

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu içerisinde görülen Ergenekon davasında yargılanan Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve CHP milletvekili Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan, 5 Ağustos’ta görülecek karar duruşmasına gazetecileri, hukukçuları, aydın, bilim insanı ve yurttaşlara katılım çağrısı yaptı. Balbay ve Özkan tarafından yapılan çağrıda, “Hukuk eliyle vicdanların karartıldığı, hayatların söndürüldüğü, cumhuriyet rejiminin değiştirildiği kindar bir dönemden geçiyoruz. Ruhumuzda 31 Mayıs’ta yaktığınız ateş, özgürlüğün, adaletin ve barışın habercisidir. Hepinizi dört gözle Silivri’ye bekliyoruz” denildi. Duruşma öncesi çalışmalarını hızlandıran çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de 4-5 Ağustos tarihlerinde birçok il ve ilçeden Silivri’ye araç kaldırmaya hazırlanıyor.

Balbay ve Özkan mektuplarında, 31 Mayıs’ta özgürlük ve adalet ateşi yakıldığını belirterek “Verecekleri kararla bayramımızı zehir etmeye çalışanlara inat, acımızı acımıza, umudumuzu umudumuza katıp, ‘bu bir son olmayacak, mücadele yeni başlıyor’ diyelim. Gelin gelecek için son kez kucaklaşalım. Ruhumuzda 31 Mayıs’ta yaktığınız ateş, özgürlüğün, adaletin ve barışın habercisidir. Hepinizi dört gözle Silivri’ye bekliyoruz” dedi.

 

Kindar dönem vurgusu

Hukukçulara yazdıkları mektuba “Ergenekon davası halkın hukukla aldatılmasıdır” diye başlayan Balbay ve Özkan, “Hukuk eliyle vicdanların karartıldığı, hayatların söndürüldüğü, cumhuriyet rejiminin değiştirildiği kindar bir dönemden geçiyoruz. Direnen halkımıza, direnen hukukçularımızın hak ve adalet için öncü ve aydınlatıcı olmasını, Ergenekon davasının gerçeklerini anlatmasını bir kez daha talep ediyoruz” değerlendirmesi yaptı.

 

Meslektaşlara çağrı

Gazetecilere yönelik yazılan mektupta ise “Özgür medya olmadıkça demokrasinin de olmadığını yaşayarak görüyoruz. Demokrasiyi, adaleti, özgürlüğü savunmak için meslektaşımız olan sizleri çağırıyoruz” denildi.

 

Çalışmalar
 sürüyor

5 Ağustos’ta görülecek olan duruşma öncesi çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından yapılan çalışmalar da hızla sürüyor.

Birçok il ve ilçede siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından Ergenekon davasında sona gelindiğine dikkat çekilen el broşürleri yurttaşlara dağıtılıyor. Sosyal medya üzerinden de duruşmaya katılım çağrısı yapan siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, duruşmaya gitmek isteyenler için de birçok noktadan otobüsler kaldırmaya hazırlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon