Sinan Oğan'dan Bahçeli'ye: Yüzde 30 alırdık

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, katıldığı canlı yayın programında gündemi değerlendirdi.

Yayınlanma: 13.12.2015 - 22:22
Abone Ol google-news

Katıldığı canlı yayın programında gündeme dair konuları değerlendiren MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran seçimleri sonrası istifa etmesi halinde MHP’nin yüzde 30 oy alacağını söyledi.

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan 7 Haziran seçimleri öncesinde Devlet Bahçeli’nin kongre sürecinde çekilmesi halinde her şeyin çok farklı olacağını söyledi. Oğan, “21 Mart 2015 tarihinde MHP bir kongre süreci yaşadı.Eğer o gün orada sayın genel başkan bu harekete öncülük edip çekilse, yerine yeni bir enerji ve dinamizm getirecek bir adayı ülkücü hareket seçmiş olsaydı yüzde 30 oy alırdık. Bu hiç iddialı bir rakam değil. Anketlerde MHP’nin alabileceği oy oranı yüzde 30 olarak gösteriliyor.” dedi.

“BAHÇELİ ONURSAL BAŞKAN OLUR”

Oğan sözlerine şöyle devam etti:

Sayın Bahçeli’nin yorulduğunu düşünüyorum. MHP için onursal başkan olur. Deneyimlerinden yararlanırız. Sadece danışmanlık yapabilir. Nobel ödüllü Aziz Sancar gayet de güzel Cumhurbaşkanı aday olabilir. Ben galip gelirsem Sayın Akşener neden Cumhurbaşkanı adayı olmasın.

Biz herkesi kucaklamak için aday olduk. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterilmesi hataydı. İhsanoğlu değerli bir insandır ama siyasi karşılığı yoktur. Biz üzerimize düşeni yaptık ama olmadı. MHP içinde cumhurbaşkanı adayı olacak bir dizi insanı sayabilirim. Hukuki olarak hiçbir sorunum yok. Türkeş soyisminin MHP’de kalması fikrindeydim.

Sadece teröre endeksli değil tüm sorunlara çözüm üreten bir MHP yaratacağım. (Demirtaş’la görüşür müsünüz?) Biz Türkiye’de terör örgütleriyle arasına mesafe koyan herkesle konuşuruz. Siyasetle terör yan yana gelmez. Rus uçağının düşürülmesi kesinlikle doğrudur. Bizim ısrarla sınırımızı ihlal eden, Türkmen kardeşlerimizi bombalayan kim olursa olsun Türkiye gerekli tedbirleri almalıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler