Sınır kapısında rekor eroin

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Gümrük Muhafaza ekipleri TIR'ın dorsesindeki bulaşık makinelerinin içine gizlenmiş 1400 pakette toplam 717 kilo 694 gram eroin ele geçirdi.

Yayınlanma: 31.07.2013 - 19:16
Abone Ol google-news

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Gümrük Muhafaza ekipleri, tarihi bir rekora imza atarak Hamzabeyli Gümrük Kapısı'na gelen Hırvatistan plakalı TIR'ın dorsesindeki bulaşık makinelerinin içine gizlenmiş 1400 pakette toplam 717 kilo 694 gram eroin ele geçirdi. Olayla ilgili olarak TIR'ın Hırvat sürücüsü D.N. gözaltına alındı.

Türkiye'den yüklediği bulaşık makineleri ve LCD televizyonları, Bulgaristan üzerinden Bosna Hersek'e götürmek isteyen Hırvat D.N. yönetimindeki TIR, saat 02.00 sıralarında Hamzabeyli Sınır Kapısı'na geldi. TIR, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından şüphe üzerine X-Ray cihazından geçirildi. TIR'da yüklü olan bulaşık makinelerinin içinde normalden farklı yoğunluklar tespit edilmesi üzerine araç hassas arama için hangara çekildi.

Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri tarafından yapılan detaylı aramalarda, 10 bulaşık makinesinin içerisine gizlenmiş 1400 paket halinde toplam 717 kilo 694 gram eroin ele geçirildi. TIR'da ele geçirilen eroinin değerinin yaklaşık 36 milyon lira olduğu belirtildi.

TIR'ın Hırvat sürücüsü D.N. gözaltına alınırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Türkiye'deki kara gümrük kapılarında bir defada ele geçirilen en büyük uyuşturucunun ele geçirilmesi ile rekor kırıldığını söyledi. Hamzabeyli'de 2009 yılında polis tarafından 565 kilo eroin ele geçirilerek dönemin rekoru kırılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler