Sinop-Ayancık karayolu ulaşıma kapatıldı

Sinop'ta iki gündür etkili olan sağanak yağmur, Sinop-Ayancık karayolunda heyelana neden oldu. Heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı.

Yayınlanma: 18.11.2016 - 12:50
Abone Ol google-news

Sinop’ta önceki gece başlayan sağanak yağmur ve ilin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle su baskınları ve heyelanlar oluştu. Yağış sebebiyle bazı tarım arazileri su altında kaldı.

Yağış, Ayancık İlçesi'nde de heyelana yol açtı. İlçenin Sinop merkez ile bağlantısını sağlayan Ayancık-Sinop Karayolu, Genze mevkinde yaklaşık 500 metrelik kısmında oluşan heyelanın ardından ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri bölgede heyelanın devam etmesi nedeniyle yol açma çalışmalarını kontrollü sürdürüyor. Yine Ayancık İlçesi'nin İncirpınarı mevkinde küçük çaplı bir heyelan meydana geldi. İlçe belediyesi ve karayolları ekipleri heyelan nedeniyle çalışma başlattı.
Ayancık İlçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, heyelanın yolun bazı bolgelerinden hala devam ettiğini belirterek, "Bu nedenle çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Ulaşım mevcut yol açılana kadar eski Ayancık Karayolu üzerinden sağlanacak" diye konuştu. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler