Sinop'ta köprüyü sel aldı!

Şiddetli yağışın neden olduğu heyelan yüzünden Sinop- Ayancık karayolu ulaşıma kapandı.

Yayınlanma: 28.07.2013 - 06:46
Abone Ol google-news

Karadeniz'de Bölgesi'nde etkili olan sağanak yağış dün Samsun'u bugünde Sinop'u vurdu. Samsun'da yaklaşık 15 dakika süren kuvvetli yağış nedeniyle dün bazı ev ve işyerleri sular altında kalırken, bugünde Sinop'ta hayat felç oldu. Sinop'ta sabah erken saatlerinde başlayan şiddetli yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kent merkezinde etkili olmayan sağnak yağmur, Ayancık İlçesi'nde heyelana neden oldu. Yağmur suları nedeniyle oluşan heyelandan ilçe karayolu trafiğe kapandı. Erfelek ve Ayancık ilçelerinde çok sayıda evin alt katları da sular altında kaldı. Köylere ulaşım kesildi. Sinop Valiliği, AFAD ve çok sayıda ekibi bölgeye sevk ederek çalışmalara başladı.


2 askeri helikopter havadan inceleme yaptı

Sinop'un Ayancık İlçesi'nde şiddetli yağış sonucu meydana gelen sel nedeniyle köylere ulaşım sağlanamadı. Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Ulaşım sağlanamayan köylerdeki son durum hakkında bilgi almak için, Genelkurmay Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 2 helikopter havadan inceleme yaptı. Köylerde mahsur kalan ve zor durumda bulunan vatandaşlar olup olmadığının kontrol edildiği bölgede herhangi bir olumsuzluğa rastlanmaması üzerine Genelkurmay Başkanlığı'na ait helikopter Ankara'ya geri döndü.

Can kaybının olmadığı Sinop'un Ayancık İlçesi'nde derelerin taştığı ve bir çok balıkçı teknesinin de sel suları ile birlikte denize sürüklendiği belirtildi. Yağışın zaman zaman etkisini hissettirdiği bölgede ekiplerin çalışmalarının da sürdüğü kaydedildi.

Sinop İli Ayancık İlçesi’nde yaşanan aşırı yağış sonucu meydana gelen sel nedeniyle mahsur kalan vatandaşların olguğu bilgisini alan AFAD yetkilileri, vatandaşların kurtarılması için görevlendirilen Genelkurmay Başkanlığı’ndan 1, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 2 olmak üzere toplam 3 adet arama – kurtarma helikopterinin bölgeye sevk edildiğini bildirildi.

AFAD ayrıca Genelkurmay Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Sağlık Bakanlığı, Karayolları, Sinop İl Özel İdaresi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD İl Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği koordinasyon sonucu aralarında suda arama – kurtarma ekibinin de bulunduğu toplamda 58 personel, deniz polisi ekipleri, 2’si paletli olmak üzere 12 araç, 3 ekskavatör, 1 sahil güvenlik botu ve Karayolları Sinop ve Ayancık Bakımevleri ekiplerini bölgeye gönderdiğini bildirdi. Mahsur kalan vatandaşların kurtarılması çalışmaları Başkanlığımızın koordinasyonunda havadan ve karadan devam ediyor.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler