Sıvasspor sezonu açtı

Sıvasspor, yeni sezon hazırlıklarına kulüp tesislerinde yaptığı idmanla başladı.

Yayınlanma: 23.06.2009 - 06:13
Abone Ol google-news

Tesislerde toplanan futbolcular, teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde sezonun ilk idmanına çıktılar. Uygun, idman öncesinde yaptığı açıklamada, yeni sezonun tüm takımlara hayırlı olmasını diledi.

Geçen sezonlarda yakaladıkları başarıyı bu sezon da sürdürmeyi hedeflediklerini ifade eden Uygun, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi en iyi biçimde temsil etmek adına transfer çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yeni tesislerinin hizmete girdiğini, Sıvas'ta hava koşullarının güzel olduğunu belirten Uygun, kamp masrafından kaçınmak adına sezon hazırlıklarını 6 Temmuz'a dek Sıvas'taki kulüp tesislerinde sürdüreceklerini, daha sonra da Hollanda'ya gideceklerini bildirdi.

Hollanda kampında birbirinden güçlü takımlarla 4 hazırlık maçı yapacaklarını ifade eden Uygun, ''Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde hazır hale gelmek istiyoruz'' dedi.

Transfer çalışmalarıyla ilgili soru üzerine Uygun, ''11 transfer yaptık. Takımımızdan da 8 arkadaşımız gitti. 2 yabancı kontenjanımızı elimizde tutuyoruz ki bu arada eksiklerimize ve lazım olan mevkimize göre, ihtiyacımıza göre o transferi de gerçekleştirmeyi düşünüyoruz'' diye konuştu.

Yeni transferlerin kendilerini kanıtlamış, oynadıkları futbolla beğeni toplamış isimler olduğunu, bu oyuncuların takımı daha iyi yerlere götüreceğini belirten Uygun, ayrılan futbolcularına da yaptıkları hizmetten ötürü teşekkür etti.

 

Yeni sezonun ilk antremanı

İdmana geçen sezonki kadroda yer alan futbolculardan Hayrettin Yerlikaya, Sedat Bayrak, Murat Sözgelmez, Yannick Kamanan, İbrahim Dağaşan, Faruk Bayar, Tevfik Altındağ, kaleciler Akın Vardar ve Cemal Şahin, geçen sezon başka takımlara kiralık olarak gönderilen Ilgar Gurbanov, Eyüp Kadri Ataoğlu ve Murat Yılmaz ile yeni transferlerden Uğur Kavuk ve Ferhat Bakmaz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda genç yeni oyuncu katıldı.

İdmanda, ülkelerinin milli takımlarında bulunan Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç ve Gineli savunma oyuncusu Mamadou Diallo ile 12 Haziran'da İzmir'de sağ dizindeki küçük yırtık nedeniyle ameliyat edilen takım kaptanı Mehmet Yıldız, arka adalesinde oluşan ödem nedeniyle Almanya'da tedavi gördüğü öğrenilen orta alan oyuncusu Sezer Badur ve izinli olan eski oyuncularla yeni transferler yer almadı.

Yeni transferler Yasin Çakmak, Erman Kılıç, Agbetu, Namochi, Rozak Ototoyossi ile izinli olan eski futbolcuların ilerleyen günlerde takıma dahil olacakları belirtildi.
Isınma hareketlerinin ardından bir süre koşan futbolcular, top sektirdikten sonra açma-germe hareketleri yaptılar.

Öte yandan, kulüp basın sözcüsü Fikret Ünsal, yöneticiler Ekrem Munar ve Faruk Taşseten, basın mensuplarına yapımı tamamlanan yeni tesis binasını gezdirdiler. İçinde futbolcular ve teknik heyetin odalarının yanısıra sauna, yüzme havuzu, masaj salonu, oyun alanları, yemek salonu ve mescit gibi alanların bulunduğu tesisin modern bir görünüme sahip olduğu gözlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler