Sivas'ta yolcu otobüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Sivas'ın Gemerek ilçesinde yolcu otobüsünün, bölünmüş yol yapım çalışmalarının devam ettiği alandaki menfez çukuruna düşmesi sonucu 3'ü ağır, 17 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 05.10.2011 - 08:24
Abone Ol google-news

Mersin'den Sivas'a giden İhsan Akkaya (39) yönetimindeki 58 NA 639 plakalı yolcu otobüsü, Kayseri-Sivas karayolunun Gemerek-Şarkışla arasındaki Karagöl köyü mevkisinde, bölünmüş yol yapım çalışmalarının devam ettiği alanda menfez yapılmak üzere kazılan yaklaşık 5 metre derinliğindeki çukura devrildi.

Menfezin yapımı için döşenen demirlerin bulunduğu alana düşen otobüsün ön kısmı çukura çakılırken, arka bölümü ise toprak zeminin üzerinde askıda kaldı.

Kazada, sürücü İhsan Akkaya ile muavin Ramazan Gürbüz (30), Mustafa Kılavuz (32), Türkan Mermer (48), Nejdet Mermer (50), Mehmet Sadık Şaşmaz (24), Zeki Elmas (51), Mustafa Turgut (25), Alican Balavuver, Bülent Tohumci (42), Doğan Dokuz (38), Cumali Özkan (46), Yılmaz Çiftçi (37), Eda Danacı (11), Nuray Danacı (34), Emre Danacı (8) ve 1 yaşındaki Bilge Hatun Danacı yaralandı.

Yedek şoför Ramazan Doğan'ın (44) ise otobüsün alt katındaki bölümde uyuduğu ve kazadan yara olmadan kurtulduğu öğrenildi. Yaralılar, kaza yerine gelen sağlık görevlileri, polis ve jandarma ekiplerinin yardımıyla bulundukları yerden çıkarılarak, ambulanslarla Şarkışla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılardan sağlık durumu ciddiyetini koruyan muavin Ramazan Gürbüz ile Türkan ve Nejdet Mermer Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler