Kılıçdaroğlu adayları yeniden değerlendirecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, tartışma yaratan Mehmet Fatih Bucak’ın adaylığıyla ilgili MYK toplantısında bazı üyelerin yaptığı itirazlar üzerine, bütün adaylarla ilgili bir değerlendirme yapacağını bildirdiği öğrenildi.

Yayınlanma: 11.02.2019 - 23:54
Abone Ol google-news

CHP’nin dünkü MYK toplantısında bazı üyeler Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde daha önce MHP’den aday olan Mehmet Fatih Bucak’ın aday gösterilmesine yönelik Kılıçdaroğlu’na itirazlarını dile getirdi. Edinilen bilgiye göre üyelerin Bucak’ın CHP’den aday olması durumunda batıdaki seçmenlerin tepki göstereceğine işaret ettiği ve bunun partiye olumsuz yansıyacağını söylediği öğrenildi.

Bucak’ın geçmişte yaptığı açıklamaların CHP’nin ilkeleriyle uyuşmadığına işaret eden MYK üyelerinin Bucak’ın adaylığının geri çekilmesi gerektiğini söylediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun adayları belirlerken bütün kesimlerin görüşlerine başvurulduğunu söylediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun bütün adaylarla ilgili genel değerlendirme yapacağı, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın bir açıklama yapabileceği belirtiliyor.

Bucak’ın adaylığı, PM’de gündeme geldiğinde, tepkiler üzerine oylama yapılmadan geri çekilmişti. Ancak Kılıçdaroğlu Bucak’ı Siverek’ten doğrudan aday göstermişti.

Bucak: Yanlış anlaşıldım

Öte yandan Bucak, rakiplerine yönelik açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyledi. Ankara dönüşünde Şanlıurfa’da davul ve zurnalarla karşılanan Bucak, “Sözlerimin muhatabı bellidir. Orada ben sandığa gömmeyi kastetmiştim. Şimdi de hodri meydan, demokratik bir ortam. Kim çok seviliyorsa buyursun” dedi. Bucak MHP aday adayı olduğu dönemde “Bir daha bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, şimdiden kendilerine mezar kazmaya başlasınlar” açıklamasını yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler