Perinçek: İkinci turda İnce'ye destek vermeyiz

Muharrem İnce'nin imza desteği çağrısının ardından 100 bin imza sınırını aşarak cumhurbaşkanı adayı olan Doğu Perinçek, ikinci tura kalmaları halinde İnce'ye de Akşener'e de destek vermeyeceklerini açıkladı.

Yayınlanma: 10.05.2018 - 23:12
Abone Ol google-news

<video:972386>

Cumhurbaşkanı adaylığının kesinleşmesinin ardından parti merkezinde açıklama yapan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gazetecilerin ikinci tura kalması halinde Muharrem İnce'ye destek verip vermeyecekleri yönündeki soruyu yanıtladı.

İnce'nin Edirne'de Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmesini eleştiren Perinçek, "Vatan Partisi için PKK ve FETÖ'nün yer aldığı ittifaklar yok. Vatan Partisi hiç bir şekilde Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ederek iktidar peşinde koşanlarla yan yana olmayacaktır. Buradan açıkça ilan ediyorum. Selahattin Demirtaş kim? PKK'nın adamı. Türkiye'ye yönelik ABD'nin silahlandırdığı PKK'nın adamı. Siz Türkiye'nin problemini getirip ülkenin iktidarı yapmaya çalışıyorsunuz. Türkiye'nin problemi onlar. Terör örgütünün liderleri, yasal uzantıları bunlar. Onu ziyaret edeek neyi sağlayacaksınız? Biz Atlantik projelerinin peşine takılanlara, PKK destekçilerine destek verenlere destek vermeyiz. FETÖ projelerine destek vermeyiz. Türkiye'nin geleceği Vatan  Partisi hükümetidir. Önümüzdeki dönemde bu seçeneklerin tümü ortadan kalkacak ve geriye sadece Vatan Partisi seçeneği kalacaktır" diye konuştu.

<haber-yatay:966338,971858>

İNCE'YE TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

İki gün önce CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Perinçek için de imza atılması yönündeki çağrısının hatırlatılması üzerine Doğu Perinçek, "Teşekkür ederim. Hangi vatandaşımız ve hangi seçkin şahsiyet bu tür çağrılar yapıyorsa doğru çağrılar yapıyor. O, hangi niyetle yapıyorsa yapsın bizim için değerlidir. Çözüm Vatan Partisi'ndedir." ifadelerini kullanmıştı.

<haber-yatay:967169,967737>

VATAN PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Cumhuriyet.com.tr'nin haberi üzerine Vatan Partisi'nden bir açıklama yapıldı. Doğu Pernçek'in kameralar önünde söylediği sözlere dayanarak yapılan haberin 'yalanlandığı' açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Doğu Perinçek, her hangi bir partinin ya da adayın adını vererek destekleyeceğiz veya desteklemeyeceğiz şeklinde bir açıklama yapmamıştır.
Perinçek, önce 2. turda birisini desteklemek gibi bir sorunu olmadığını, çünkü kendisinin ilk iki aday içinde olacağını belirtmiştir. Israrla sorulan sorular üzerine: “Vatan Partisi hiçbir şekilde Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ederek iktidar peşinde koşanlarla yan yana olmayacaktır. Biz Atlantik projelerinin peşine takılanlara, FETÖ projelerine ve PKK destekçilerine destek vermeyiz.” şeklinde açıklama yapmıştır. Bu da Vatan Partisinin Türk milletine sunduğu programında yazmaktadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler