'Siyası nedenlerden dolayı alınmadım'

NBA takımlarından Oklahoma City Thunders'ta forma giyen Enes Kanter, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım aday kadrosuna çağrılmaması için, "Siyası nedenlerden dolayı alınmadım" yorumunu yaptı

Yayınlanma: 23.06.2015 - 23:58
Abone Ol google-news

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'ın, 4-20 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nın aday kadrosuna NBA'de forma giyen Enes Kanter'i çağırmaması gündeme bomba gibi düştü...

Özellikle sezon ortasında transfer olduğu Oklahoma City Thunders'ta sergilediği başarılı performansla tüm dünyanın dikkatini çeken ve sezonu 13.8 sayı, 7.8 ribaund ve 0.5 asist ortalamalarıyla tamamlayan Enes'in çağrılmamasının nedenleri konusunda farklı spekülasyonlar yapılıyor. Ergin Ataman, büyük tartışma yaratan bu kararına gerekçe olarak, "Benden önceki teknik heyetle yaşadığı olaydan sonra özür dilemedi ve kendisini milli takıma kazandırma yolunda attığım sıcak adımlara karşılık vermedi" açıklamasını yaptı.

ENES KANTER: MİLLETİM İÇİN GÖREVE HAZIRDIM
Enes Kanter ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ataman'ın kararının sebebinin sportif değil siyasi olduğunu iddia etti. Kanter, Türk Milli Takımı formalı fotoğrafının içinde yayınladığı mesajda şu görüşleri savundu:

"Milli takımımızın ortaya koyabileceği başarıya katkı sağlama imkanımın elimden alınmasını üzüntüyle karşıladım. Milletimiz için göreve hazırdım. Ancak verilen idari karara rağmen milli takımımızı ve takım arkadaşlarımı bütün kalbimle destekliyorum.

"SUNULAN SEBEPLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR"
Bu konuda verilen kararın ve açıklamanın profesyonel ve milli takımımıza yakışır şekilde olmasını temenni ederdim. Sunulan sebepler gerçeği yansıtmıyor ve kadroya alınmama sebebim inandığım değerler ve siyasi görüşümdür.

Şimdi bunları tartışmayıp milli takımımızın, ülkemizin başarısına odaklanmalıyız. Biz ancak bir, beraber ve bütün olabildiğimiz zaman Türkiye'yiz."

ERDENAY'DAN ENES KANTER AÇIKLAMASI

Erdenay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada milli takımın aday kadrosunun teknik kadronun takdiri olduğunu kaydederek, "Milli takımın belli dengeleri var. Ergin Ataman, bütün bunları düşünerek sadece en iyi oyuncuları değil, en iyi takımı oluşturabilecek kadroyu seçiyor. Turnuvaya da kendine göre en iyi oynayabilecek kadroyla gidiyor" şeklinde konuştu.

Aday kadroya çağrılmayan milli basketbolcu Enes Kanter'in bu duruma tepki göstermesinin sorulması üzerine ise Erdenay, "Enes'i 3 yıl çağırdık, gelmedi. Bu durum, Ergin Ataman'ın takdiriydi. Ergin Ataman, geçen yıl kendisini çağırmıştı, Enes 30 gün İstanbul'da kaldı, ancak bir yemek bile yiyemediler. Enes'in aday kadroya çağrılmaması üzerinde çok durulacak bir durum değil. Daha önce de önemli oyuncuların kadroya alınmadığı turnuvalar olmuştu" ifadelerini kullandı.
Harun Erdenay, Enes Kanter'in inandığı değerler ve siyasi görüşü nedeniyle kadroya alınmadığını savunmasıyla ilgili olarak da, "Geçen sene siyasi olaylar var mıydı? Enes'in bu kendi açıklaması. Yorum yapmam doğru olmaz, ama 3 yıldır zaten gelmiyor" değerlendirmesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler