Sizi rahatsız eden SMS'lerden Hangouts ile kurtulun

Hangouts uygulaması 2. versiyonu ile SMS desteğine kavuştu. Hangouts’un bildirim kapatma özelliği ile SMS özelliği birleşerek rahatsız edici mesajların önüne geçebilir.

Yayınlanma: 16.02.2017 - 19:19
Abone Ol google-news

Android telefonlarda SMS engellemek mümkün. Numara ile gönderilen mesajları zaten Android üzerindeki Blacklist özelliği engelleyebiliyor.  Bu özellik bazı ad ile gönderilen SMS'leri de engelleyebiliyor. Fakat engelleme listesine el ile şirket, ürün, marka, gönderen adını ekleyerek engelleme yapmak mümkün.

Gönderen adına göre sms engellemek için Google Play üzerinde pek çok program var.

Aynı zamanda Google Hangouts ile gönderen adına ve numarasına göre sms gönderenleri engelleyebilirsiniz.

Android de gönderen adına göre sms engellemek için

Adım 1: Hangouts’u varsayılan SMS uygulaması olarak ayarlayın

Hangouts uygulamasını açın ve Ayarlar > SMS bölümünden Hangouts’u varsayılan SMS uygulaması olarak ayarlayın. Eğer Android 4.4 KitKat’tan önceki sürümleri kullanıyorsanız, diğer SMS uygulamaların bildirimlerini devre dışı bırakın.

Adım 2: Spam SMS diyaloğunu seçin, yoksa yaratın

Eğer spam SMS gelen kutunuzda duruyorsa diyaloğa basılı kalın, eğer spam SMS gelen kutunuzda değilse ancak numarayı hatırlıyorsanız yeni bir SMS oluşturup, numarayı yazın ve geri tuşuna dokunarak mesajı taslak olarak kaydedin. Daha sonra diyalog üzerine basılı kalın.

Adım 3: Bildirimleri kapatın

Üst bölümde çıkan çan işaretine dokunun ve seçilen diyalog(lar) için bildirimleri kapatın. Aynı numaradan gelen mesajlar için artık bildirim almayacaksınız.

Dikkat! Diyaloglar için bildirimleri kapattıktan sonra diyalogu silerseniz, daha sonraki mesajlarda bildirim alırsınız. Silmek yerine arşivleme seçeneğini kullanın.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler