Snapdragon 820 AnTuTu testinde görüldü!

Qualcomm’un en güncel yongası olan Snapdragon 820 için geri sayım başladı. Şimdiye kadar performans konusunda gizemini korumayı başaran yeni yonga, ilk kez AnTuTu isimli popüler performans testinde görüldü. Detayları haberimizde.

Yayınlanma: 12.12.2015 - 21:14
Abone Ol google-news

Şu sıralar mobil sektörde işlemci konusunda ciddi bir rekabet var. Piyasada beklenen çok sayıda yeni mobil yonga var. Bunlardan en önemlisi Snapdragon 820. Snapdragon 810’da yaşanan ısınma sorunundan sonra Qualcomm ciddi bir yapısal değişikliğe gittiğini duyurmuş ve Snapdragon 820 için beklentilerin artmasına sebep olmuştu.


Kısa bir süre önce Weibo isimli Çin’in popüler sosyal ağında, Snapdragon 820, ilk kez AnTuTu testinde görüldü. Yayınlanan fotoğrafta geliştirici platformunda Snapdragon 820’nin aldığı puan hayret verici. Haber görselimizde yer aldığı üzere Snapdragon 820, AnTuTu’dan 131.648 puan almayı başarmış durumda. Genellikle üst düzey performans olarak 70.000 puanın üzeri kabul ediliyordu ancak 130.000 beklenmeyen bir sonuç oldu, bizleri şaşırttı.
Tabii bu puanın alındığı cihazın bir geliştirici cihazı olduğunu unutmamak gerek. Yani işlemcinin en kararlı hali bu olmayabilir. Pil ömrünü uzatmak, ısınmayı en aza indirgemek için işlemcinin performansı piyasaya çıktığında kısılmış olabilir.
Karşılaştırmalara gelecek olursak, genel itibariyle bu puanla Snapdragon 820, iPad Pro’nun işlemcisi olan Apple A9X ile başabaş görünüyor. Bir diğer karşılaştırmayı ise Galaxy S6 ve Note 5 cihazlarla yapabiliriz. Exynos 7420 kullanan bu cihazların performansının iki katının Snapdragon 820’de olduğunu söylemek mümkün.

Sıradaki Nexus’un işlemcisi: Snapdragon 820


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler