Soma Holding patronunun avukatlarından mahkeme heyetine tehdit iddiası: Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin görülen ceza davasını dünkü duruşmasında sanık avukatlarının mahkeme heyetini tehdit ettiği iddiası damga vurdu: Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner...

Yayınlanma: 19.04.2017 - 09:36
Abone Ol google-news

13 Mayıs 2013 tarihinde 301 madencinin ölümü ile sonuçlanan Soma faciasının 16. duruşması dün Aksihar Ağır Ceza mahkemesinde görüldü. Duruşmada ek bilirkişi raporu için sanık avukatlarına söz verilirken mahkemeye sanık avukatlarının tehdidi damga vurdu.

‘HAYATIMDA İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY GÖRÜYORUM’

Diken'in haberine göre; madenci ailelerinin avukatlarından Can Atalay sanık avukatlarının mahkeme heyetini tehdit ettiklerini ileri sürdü.

Atalay şunları söyledi: Son duruşmada da yöneltilen tehdidi aynen aktarıyorum: ‘Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner' diye mahkeme heyetinin gözünün içine baka baka söylendi. Soruşturma meselesini mahkeme başkanı doğrudan sanık müdafilerine sordu. Dedi ki “Bir soruşturma var mı?” “Var” dediler. “Benle mi ilgili, heyetle mi ilgili?” “Hepinizle ilgili” yanıtını aldı. Ben hayatımda ilk defa görüyorum böyle bir şey.

GÜRKAN YİNE FETÖ DEDİ

Duruşma bugüne ertelenirken sanıklardan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. yönetim kurulu başkanı Can Gürkan, sinevizyon eşliğinde hazırladığı sunumla savunma yaptı. Olayda sabotaj ihtimali olduğunu öne süren Gürkan, Manisa Savcılığının da sürdürdüğü soruşturmanın önemli olduğunu ve faciadan dolayı Fetullahçı terör örgütünü sorumlu gösterdi. Bir linç kültürü ve yalan raporlar, olası kasıtla yargılandıklarını savunan Gürkan, bilirkişi heyetlerinin raporları arkasında durmadığını öne sürdü. Gürkan’dan sonra şirketin genel müdürü Ramazan Doğru ve işletme müdürü Akın Çelik söz alarak bilirkişi raporlarının yanıltıcı olduğunu iddia etti.

Soma davası: 301 kişinin ölümünde FETÖ'nün etkisi olabilir


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler