Somalililer, tedavi için İstanbul'da

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tedavileri yapılmak üzere 37 Somali vatandaşının Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

Yayınlanma: 06.10.2011 - 18:00
Abone Ol google-news

AFAD'dan yapılan açıklamada, Somali Cumhurbaşkanı'nın talepleri ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda; 4 Ekim 2011 Salı günü Mogadishu'da yaşanan bombalı saldırı sonucu yaralanan 37 Somali vatandaşının tedavileri yapılmak üzere Türkiye'ye getirildiği belirtildi.

AFAD tarafından Dışişleri ve Sağlık Bakanlıkları, TİKA ve THY Genel Müdürlüğü arasında sağlanan koordinasyon sonucu, "İstanbul" adlı yolcu uçağı ile bu akşam saat 17.45'te Ankara Esenboğa Havalimanı'na getirilen yaralıların yanı sıra kafilede 31 refakatçi ile 2 de tercüman bulunduğu ifade edilen açıklamada, "Aralarında Somali Sağlık Bakan Yardımcısı Moallim Ali'nin de bulunduğu yaralılar havalimanında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başkan Vekilimiz İ.Ejder Kaya ve diğer yetkililerce karşılanmıştır. Yaralı Somali vatandaşlarından 20'si Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 17'si ise Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler