Sosyal medyada gündem olmuştu: Şef Somer Sivrioğlu'nun 'Türk mutfağı' yorumu yanlış anlaşıldı

Katıldığı bir programda konuşan Şef Somer Sivrioğlu'nun "Türk mutfağı dünyada saygı gören bir mutfak hiç değil. İlk 10’da sayılmaz" dediği iddia edilmiş, bu iddialar sosyal medyada gündem olmuştu. Ancak Sivrioğlu'nun o sözlerinin bağlamından koparıldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 02.01.2021 - 11:20
Sosyal medyada gündem olmuştu: Şef Somer Sivrioğlu'nun 'Türk mutfağı' yorumu yanlış anlaşıldı
Abone Ol google-news

NeyseNe kanalının Loş Sohbet programına katılan Şef Somer Sivrioğlu, Türk mutfağıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sivrioğlu’nun YouTube kanalında söylediği bazı sözler “Türk mutfağı” tartışmalarına yol açtı. İddiaya göre Sivrioğlu bu söyleşide, 'Türk mutfağının dünya mutfakları arasında ilk 10’a bile giremeyeceğini' ifade etti.

Ancak doğrulama platformu Teyit.org, Sivrioğlu'nun sosyal medyada gündem olan açıklamalarının bağlamından koparıldığını tespit etti.

"BİRİNCİ KİM, BÖYLE BİR ŞEY YOK"

Programda Sivrioğlu, “dünya mutfağı” diye bir tabir olmadığının altını çizerek şu cümleleri sarf ediyor: 

“Bizim aşçılardan çıktı bu galiba. Türk mutfağı dünyanın en iyi üç mutfağından biridir. Ben direkt şu soruyu soruyorum; birinci kim? Böyle bir şey yok.”

“Peki türk mutfağı dünyada saygı gören bir mutfak mı?” sorusu üzerine Sivrioğlu şunları söylüyor: 

“Şu an değil, dünyada hiç değil. Dünyada çok ciddi yolumuz var. Türk mutfağı öyle dünyanın ilk üç mutfağında filan ilk 10’da sayılmaz.

"TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞI" DİYE İKİ MUTFAK VAR

Son olarak kendisine yöneltilen “Peki bu lezzet kaynaklı mı pazarlama eksikliği mi?” sorusu için ise şunları ekliyor: 

“Yüzde 90’ı pazarlama eksikliği bence ama arasında bir de şu da var. Aslında çok egosantrik bir yaklaşımımız var. Gezmediğim mutfak kültürü kalmadı bir tek Türkiye’de 'Türk ve dünya mutfağı' diye iki mutfak var… Çok yöresel mutfakların birleşimi, hibriti Türk mutfağı. Pazarlama olarak çok ciddi sorunları var yüzde 100… Ama çok güzel bir mutfak tabi bunları söylerken Türk mutfağındaki lezzetler, işçilik bunların kaybolmaması için yapmamız gereken çok şey var.”

Sivrioğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, manşet ve başlıklara bakılarak yorum yapılmasını değil, görüntülerin tamamının izlenmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Söyleşinin tamamı izlendiğinde Sivrioğlu’nun, Türk mutfağının dünyanın ilk 10 mutfağına girmemesini kötü olmasından değil pazarlama eksikliğinden kaynaklandığının üzerinde durduğu net olarak anlaşılıyor. 

Ayrıca Sivrioğlu, konuşmasında “dünya mutfağı” tanımlamasının da doğru olmadığını belirtiyor. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler