Danimarka - Finlandiya maçında bir oyuncu fenalaştı, maç durdu

EURO 2020'de Danimarka - Finlandiya maçında Danimarkalı Christian Eriksen, yere yığıldı. Oyuncu hastaneye kaldırılırken, maç saat 21.30'a kadar durdu.

Yayınlanma: 12.06.2021 - 19:48
Danimarka - Finlandiya maçında bir oyuncu fenalaştı, maç durdu
Abone Ol google-news

EURO 2020 B Grubu'nda oynanan Danimarka - Finlandiya maçı, ev sahibi ekipten Christian Eriksen'in fenalaşması nedeniyle ertelendi. Hastaneye kaldırılan Eriksen'in menajeri, oyuncunun hayatta olduğunu ve konuşabildiğini duyurdu. Karşılaşma, Türkiye saati ile 21.30'da kaldığı yerden oynanmaya devam etti.

Kopenhag'ta oynanan karşılaşmada, ilk yarının sonlarına doğru Danimarkalı Christian Eriksen, bir pozisyon sırasında fenalaşarak yere yığıldı. Stadyumdaki sessiz bekleyiş dakikalarca sürerken, oyuncuya saha içerisinde kalp masajı yapıldı.

Müdahale saha içerisinde sürerken, Danimarkalı oyuncular Eriksen ve sağlık görevlilerinin etrafını sardı. Finlandiyalı oyuncular, soyunma odasına gitti. Uygulanan ilk yardımın ardından Eriksen, taraftarların alkışları eşliğinde, etrafı kapatılarak sedyeyle stadyum dışına çıkarıldı.

UEFA, birkaç dakika sonra karşılaşmanın acil sağlık durumu nedeniyle ertelendiğini açıkladı.

An itibarıyla sosyal medya platformu Twitter'da arama kısmına Eriksen'in ismi yazıldığında herhangi bir sonuca ulaşılamıyor. Sosyal medyada, bu durumun yalan haberlerin yayılmasını önlemek için uygulanan bir engelleme olduğu öne sürülüyor.

UMUT VEREN KARE

Ajansların Parken Stadyumu'ndan geçtiği bir fotoğrafta, sedyeyle stadyum dışına çıkarılan Eriksen'in gözlerinin açık olduğu ve kendisine oksijen maskesiyle solunum desteği sağlandığı görülüyor.

UEFA: "ERIKSEN'İN DURUMU STABİL"

UEFA, olayın ardından iki takımın temsilcileri ve maç yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirildiğini ve daha fazla bilginin ilerleyen dakikalarda iletileceğini, Eriksen'in hastaneye kaldırıldığını ve durumunun stabil olduğunu, detaylı açıklamanın Türkiye saati ile 20.45'te yapılacağını duyurdu. Açıklama şu şekilde:


DANİMARKA FUTBOL FEDERASYONU'NDAN İYİ HABER

Danimarka Futbol Federasyonu, Christian Eriksen'in uyanık olduğunu ve ileri tetkikler için hastanede olduğunu, Türkiye saati ile 20.45'te yeni bir açıklamanın yapılacağını duyurdu. Açıklama şu şekilde:

TFF'DEN DESTEK PAYLAŞIMI

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Milli Takımlar resmi sosyal medya hesabı, yaptığı paylaşımda "Tüm dualarımız ve iyi dileklerimiz, Christian Eriksen ve ailesi ile." ifadelerini kullandı:

"CHRISTIAN HAYATTA VE KONUŞABİLİYOR"

Christian Eriksen'in kulübü Inter'in CEO'su Giuseppe Marotta, Sky Sport Italia'ya verdiği bilgide Eriksen'in kendisini iyi hissettiğini belirtti: "Danimarka Milli Takım doktorlarıyla görüştüm. Eriksen'in uyanık olduğunu söylediler. Tetkikleri sürüyor ve şu anda kendini daha iyi hissettiğini öğrendik. Güzel haberler bekliyoruz."

Eriksen'in menajeri Martin Schoots ise NPO Radio 1'e yaptığı açıklamada Eriksen'in nefes alabildiğini ve konuşabildiğini söyledi: "Christian hayatta ve konuşabiliyor. Babası ve eşi onunla birlikte hastanedeler."

KARŞILAŞMA 21.30'DA DEVAM ETTİ

Danimarka Futbol Federasyonu, yaptığı ikinci bir açıklamayla maçın Türkiye saati ile 21.30'da kaldığı yerden oynanmaya devam edeceğini duyurdu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Christian Eriksen uyanık ve durumu stabil. Daha ileri tetkikler için hastanede kalmaya devam ediyor. Finlandiya maçı bu akşam oynanacak. Bu, oyuncuların Christian'ın iyi olduğundan emin olmasından sonra gerçekleşecek."


UEFA da, maçın Türkiye saati ile 21.30'da kaldığı yerden devam edeceğini bildirdi:

"İki takımın da oynama talebi üzerine, maç 21.30'da yeniden başlayacak. İlk yarının son dört dakikası oynanacak ve ardından beş dakikalık bir devre arası olacak. Danimarkalı Christian Eriksen'in dahil olduğu tıbbi bir acil durum nedeniyle maç, askıya alındı. Oyuncu şu anda hastanede ve durumu stabil. UEFA, Christian Eriksen'e hızlı bir iyileşme diler ve her iki takıma da örnek tutumları için teşekkür eder. Bu akşam Belçika ile Rusya arasındaki UEFA EURO 2020 maçı, planlandığı gibi başlayacak."

Karşılaşma, Türkiye saati ile 21.30'da kaldığı yerden devam etti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler