Soru işaretleri arasında 1 şehit daha

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde ilçe merkezi ile Kekliktepe Karakolu üs bölgesine gerçekleşen saldırının ardından düzenlenen operasyonda mayın patlaması sonucu 1 asker daha şehit oldu. Özel birlikler bölgeyi didik didik ararken, teröristlerin saklanabileceği bölgeler top ve ağır silahlarla vuruldu.

Yayınlanma: 21.10.2011 - 13:24
Abone Ol google-news

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde önceki gece 8 ayrı noktaya düzenlenen ve 24 askerin şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonlar sürüyor. Operasyon kapsamında  Kekliktepe Kavuşak bölgesinde mayına basan 1 Uzman Çavuşun şehit olduğu bildirildi. Çukurca’daki saldırıda 24 askerin 21’i Kekliktepe’de şehit düşmüştü. Özel birliklerin sürdürdüğü operasyona  helikopterler ve savaş uçaklarının da destek verdiği,  Çukurca çevresindeki dağlık alanların didik didik arandığı bildirildi. Yükseklikleri 4 bin metreyi bulan çok sayıda dağın bulunduğu Çukurca ile Şemdinli arasındaki bölgede askerler sürekli yer değiştirerek, olası bir pusuya karşı önlem aldı. Termal kameralar ve insansız hava gözlem araçlarıyla belirlenen hareketli hedefler ise top ve ağır silahlarla ateş altına alındı. Sınır kesiminde konuşlu birliklerin PKK’nin Kuzey Irak içinde kalan Zap, Metina, Hakurk, Hinere bölgelerindeki kamplarına havan ve top atışı gerçekleştirdi.

İstihbarat zafiyeti mi var?

Çukurca’da 24 askerin şehit düştüğü saldırının emrinin terör örgütü PKK’nın askeri kanat sorumlusu Bahoz Erdal kod adlı Suriyeli terörist Fehman Hüseyin tarafından verildiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün birkaç gün önce ziyaret ettiği bölgede bu kadar kısa sürede 200 kadar teröristin nasıl sınırdan içeri sızabildikleri aydınlatılmadı. Teröristlerin Eylül ayı içinde Yapraklı köyünden, Cevizli ve Çeltik köyleri istikametine mühimmat dolu çuvallar götürdüklerinin rapor edildiği iddia edildi.


Saldırılar hep kritik zamalarda

Terörist saldırıları hep kritik zamanlamalarda gerçekleşmesi de dikkat çekti. İsrail’in Mavi Marmara gemisine baskın düzenleyerek 9 Türk’ü öldürdüğü 31 Mayıs 2010’da İskenderun’daki deniz üssüne PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 7 askerin şehit edilmişti. Açılım sürecinin başladığı 2009 yılında Mahmur ve Kandil’den gelen 34 teröristin Habur’dan teslim olmasının ardından kamuoyunda yükselen tepkilerle açılım süreci askıya alındığı sırada Tokat’ın Reşadiye ilçesinde 7 Aralık 2009’da askeri araca düzenlenen saldırıda 7 asker şehit edilmişti. Terör örgütü PKK Lideri Abdullah Öcalan ve devletin yaptığı görüşmeler sürerken, DTK’nın “Demokratik özerklik” ilan ettiği 14 Temmuz’da Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 asker şehit edilmişti. Çukurca’da 24 askerin şehit edildiği saldırının da Cumhurbaşkanı Gül’ün gezisinden birkaç gün sonra, Habur olayının yıl dönülünde ve TBMM’de her partinin mutabakatla oluşturduğu Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun toplandığı gün yapılması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler