Sosyalist mücadelenin ışığı Behice Boran anıldı

Eski Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve Urfa milletvekili, Türkiye sosyalist hareketinin önderlerinden Behice Boran ölümünün 31. yılında dün Zincirlikuyu Mezarlığı’nda anıldı.

Yayınlanma: 10.10.2018 - 22:12
Abone Ol google-news

TİP üyelerinin gerçekleştirdiği anmada, mezarın başına Boran’a ait “Selam olsun Türkiye’nin ve dünyanın aydınlık geleceğine” sözlerinin yazılı olduğu bir pankart açıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından TİP Bilim Kurulu Üyesi Deniz Öztürk söz alarak “Bugünlere baktığımızda geçmiş tanıdık geliyor. Barış talebini yükseltenler tutuklu. Onu anma sebebimiz onun mücadelesini öğrenmektir. Onun sesi partide koronun sesiydi. Anısı mücadelemizin en içinde. Mücadelesi mücadelemize ışık olsun” açıklamasında bulundu.

TİP İstanbul milletvekili Erkan Baş’da bir açıklama yayımlayarak, “Türkiye İşçi Partisi’nin Genel Başkanı Behice Boran, barış mücadelesinin de öncülerindendir. ‘Türkiye Kore savaşına asker göndermesin’, ‘NATO’ya hayır!’ diyen, ‘yeter artık emekçi çocukları ölmesin’ diyen Behice Boran’ların mücadele bayrağını yükseltmek, barış dediği için öldürülen canlarımızın hesabını sormak, Türkiye emekçilerin yönettiği eşit-özgür ve barış içinde kardeşçe yaşayacağımız bir ülke olsun diye yeniden buradayız. Ölümünün yıl dönümünde Behice Boran’ı umut dolu, güzel günleri çağıran sözleriyle bir kez daha anıyorum: ‘Selam olsun Türkiye’nin ve dünyanın aydınlık geleceğine!’” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler