Soylu'dan "TAMAM" ve "SIKILDIK" yazanlara gözdağı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı’nda sosyal medya takipleri yapacaklarını açıkladı. Muhalefetin "TAMAM" ve "SIKILDIK" kampanyaları Twitter'da TT olmuştu.

Yayınlanma: 11.05.2018 - 19:24
Abone Ol google-news

‘Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Dijital ortamdaki güvenliği tesis etmek maksadıyla, özellikle sosyal medyada terör örgütü propagandası veya başka türlü provakasyonların ortaya getirilmesi, dijital seçim çalışmalarını engellemeye yönelik siber suçların takibini yapmak maksadıyla da, ilgili birimlerimiz görevleri başında olacaktır” diye konuştu.

Seçim güvenliğini üç nokta ele aldıklarını söyleyen Soylu, “Birincisi, kampanya ve propaganda döneminin güvenliği. İkincisi, seçim günü oy verme güvenliği ve üçüncüsü de seçim akşamı oy sayımının güvenliği, sonuçların, listelerin, evrak ve oy pusulalarının ilgili yerlere sağlıklı ve seçim hukukuna uygun bir şekilde iletilmesi” dedi.

"Sosyal medya takibi yapacağız"

Kampanya döneminde dijital alanda da çalışma yürüteceklerini belirten Soylu, şunları söyledi: “Miting alanları, toplanma alanları, stand çalışmaları, broşür dağıtımı Ramazan nedeniyle iftar programları tedbirlerini kapsayacak. Ayrıca dijital ortamdaki güvenliği de tesis etmek maksadıyla, özellikle sosyal medyada terör örgütü propagandası veya başka türlü provakasyonların ortaya getirilmesi, dijital seçim çalışmalarını engellemeye yönelik siber suçların takibini yapmak maksadıyla da, ilgili birimlerimiz görevleri başında olacaktır. Elbette ki burada dikkat edeceğimiz en önemli konu, güvenliği bahane edip ifade özgürlüğünün önüne geçmemektir. Hayatımızın genel gidişatını yönetme yetkisini, ne kadar vergi vereceğimizi, nasıl bir kanun anlayışıyla yaşayacağımızı belirleyecek kişileri seçiyoruz. Bu önemli bir karardır. Esas olan özgürlüğü temin etmektir. Güvenlik, özgür bir ifade ve tercih ortamını sağlamak için vardır. Bu itibarla bizim temel sorumluluğumuz, birilerinin başkalarının özgürlük alanına müdahil olamayacağı, tercihlerin özgürce yapılabileceği güvenli bir ortamı tesis etmektir.”

Kampanya döneminde dijital alanda da çalışma yürüteceklerini belirten Soylu, “Miting alanları, toplanma alanları, stand çalışmaları, broşür dağıtımı Ramazan nedeniyle iftar programları tedbirlerini kapsayacak. Ayrıca dijital ortamdaki güvenliği de tesis etmek maksadıyla, özellikle sosyal medyada terör örgütü propagandası veya başka türlü provakasyonların ortaya getirilmesi, dijital seçim çalışmalarını engellemeye yönelik siber suçların takibini yapmak maksadıyla da, ilgili birimlerimiz görevleri başında olacaktır. Elbette ki burada dikkat edeceğimiz en önemli konu, güvenliği bahane edip ifade özgürlüğünün önüne geçmemektir. Hayatımızın genel gidişatını yönetme yetkisini, ne kadar vergi vereceğimizi, nasıl bir kanun anlayışıyla yaşayacağımızı belirleyecek kişileri seçiyoruz. Bu önemli bir karardır. Esas olan özgürlüğü temin etmektir. Güvenlik, özgür bir ifade ve tercih ortamını sağlamak için vardır. Bu itibarla bizim temel sorumluluğumuz, birilerinin başkalarının özgürlük alanına müdahil olamayacağı, tercihlerin özgürce yapılabileceği güvenli bir ortamı tesis etmektir.” diye konuştu.

"TAMAM" ve "SIKILDIK" TT listesinde

Sosyal medya üzerinden başlatılan "TAMAM" ve "SIKILDIK" kampanyaları sosyal medya platformu Twitter'da kısa zamanda "Trend Topic" listesine girdi. Soylu'nun açıklamaları sosyal medya kullanıcılarına gözdağı olarak değerlendirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler