Sözleşmeli memur dil tazminatı istiyor

Türk Sağlık-Sen, sözleşmeli memurlara, ''dil tazminatı'' ödenmesi için Maliye Bakanlığına başvuruda bulundu.

Yayınlanma: 22.04.2011 - 08:38
Abone Ol google-news

Sendika Genel Başkanı Önder Kahveci ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk imzasıyla yapılan başvuruda, Sağlık Bakanlığında görev yapan sözleşmeli memurların KPDS'de başarılı olmalarına rağmen yabancı dil tazminatı hakkından faydalandırılmadıkları belirtildi.

Başvuruda, kamu çalışanlarına dil tazminatı ödenmesine ilişkin düzenlemelerde aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre alanların bu tazminattan yararlanacaklarının açık olduğu ifade edildi.

Daimi kadrodaki kamu çalışanları yabancı dil tazminatından faydalandırılırken sözleşmeli personelin bu haktan mahrum bırakılmasının, Anayasa'nın ''eşitlik'' ilkesine aykırı olduğuna dikkat çekilen başvuruda, mevcut uygulamanın, Anayasa'nın ''Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır'' hükmüyle çeliştiği savunuldu.

Başvuruda, bu gerekçelerin göz önüne alınarak KPDS'de başarılı olan sözleşmeli memurların yabancı dil tazminatından faydalandırılması için yasal düzenleme yapılması ve sözleşmeli memurların bu konudaki mağduriyetine son verilmesi talep edildi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, konuya ilişkin değerlendirmesinde, sözleşmeli memurların, farklı statüde çalıştırılmaları nedeniyle dil tazminatında bile sorun yaşadıklarını söyledi.

Kahveci, ''Sözleşmeli memurlar, KPDS'de başarılı oluyor ama bunun karşılığında dil tazminatından yararlanamıyor. Çünkü bu konuda bile sözleşmeli memurlar mağdur ediliyor. Maliye Bakanlığına yaptığımız başvuruda, sözleşmeli memurların bu konudaki taleplerini ilettik. Ancak iktidar, artık kamuda kargaşa ve huzursuzluk anlamına gelen farklı istihdama son vermeli, 4/B'li, 4924'lü, 4/C'li ile vekil ebe-hemşire olarak istihdam edilen tüm kamu çalışanlarını hakları olan kadroya kavuşturmalıdır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler