"Spekülasyonlar çirkin bir komplodan ibaret"

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatları, müvekilleriyle ilgili kamuoyunda spekülasyonlar yaratıldığını, bunların komplo olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 15.04.2011 - 14:33
Abone Ol google-news

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatları Serdar Özersin, Dilek Helvacı, Yasemin Antakyalıoğlu ile Murat Kaan Oral'ın ''Zorunlu Basın Açıklaması'' başlığı altında yaptıkları yazılı açıklamada, Haberal'ın milletvekili genel seçimlerinde CHP tarafından Zonguldak ilinden aday gösterilmesinin ardından yazılı ve görsel bazı medya kuruluşları tarafından yapılan haberlerin ''asılsız'' ve ''karalama kampanyası'' olduğunu belirttiler.

Haberleri yapanlara Haberal'ın insanlığa verdiği üstün hizmetleri öğrenmelerini tavsiye eden avukatlar, şu görüşlere yer verdi:
''2 yıldan bu yana suçunun ne olduğunu bilmeden siyasi baskı altında hürriyetinden kasten mahrum edilen müvekkilimiz Haberal ile ilgili kamuoyunda uzun süredir yaratılan spekülasyonlar siyasi iktidarın işlenen suçları örtbas etmek ve suçluları koruyarak, müvekkilimizin hürriyetinin yanı sıra, yaşamına da kast edilmesine açıkça destek vermek amacıyla gerçekleştirilen çirkin bir komplodan ibarettir.''

Hakimler ve hekimlerin bir ülkedeki demokrasi, insan hakları, özgürlük ve hukukun temel yapı taşlarını oluşturduğunu belirten avukatlar, ancak Türkiye'de siyasi baskı altında hareket eden bazı hakimler ve hekimler vasıtasıyla Haberal'a karşı suç işlenmeye devam edildiğini savundu.

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatıyla Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesindeki tedavi süreci arasında ''suni bağlantı'' kurulmaya çalışıldığını ileri süren avukatlar, bunun ''iftira rejiminin'' hüküm sürdüğünün somut bir göstergesi olduğunu iddia etti.

Avukatlar, Haberal'ın yasal zemindeki mücadelesini sürdürmeye devam ederek, hakkındaki ''karalama kampanyalarına'' karşı yasal haklarını kullanacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon