STK'lerden teröre karşı ortak mesaj

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep'teki patlamaya ilişkin, ''Sevgi ve kardeşlik bayramında bunu yapanlar insanlıktan zerre kadar nasibini almamış insanlardır, bunları lanetliyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 25.08.2012 - 15:04
Abone Ol google-news

Hisarcıklıoğlu, 12 sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü ve sendika konfederasyonu yetkilileriyle Gaziantep'te Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e gerçekleştirdikleri ziyarette yaptığı konuşmada, saldırıyı kınayarak, bunu yapanları lanetledi.

Patlamadan duyulan üzüntüyü dile getiren Hisarcıklıoğlu, ''Bayramın içerisinde, kardeşliğin ve dostluğun işlendiği bir günde olmasından dolayı hepimizin yüreği yandı. Gaziantep'in ve milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yaralılarımıza da sabır diliyoruz. Sevgi ve kardeşlik bayramında bunu yapanlar insanlıktan zerre kadar nasibini almamış insanlardır, bunları da lanetliyoruz'' diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu ve böyle büyük bir ülkenin üzerinde kirli oyunların oynanmak isteneceğini vurguladı.

Kirli senaryolar denendiğini, eylemin Gaziantep'te yapılmış olmasının kirli niyetlerin çok açık ve net ifadesi olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, terörün Gaziantep'te birlik, beraberlik ve kardeşliği hedef aldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Gaziantep iki şeyde örnek olmuş, bir gelişmenin, ekonominin nasıl olacağıyla ilgili rol model olmuş, aynı zamanda Gaziantep bir başka şeyin de rol modeli; kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sembolü. Açık söylüyorum terör burada baltayı taşa vurmuştur. Çünkü Gaziantep Şahinbey'in, Karayılan'ın, Ali Şefik Bey'in torunları, bu şehre öyle birlik ve beraberlik ruhu atmışlar ki, öyle bir şahadet şerbeti içmişler ki kimse buna zerre kadar zarar veremez. Bugün bunu da Gaziantep'te görüyoruz. Gaziantep'in bir başka özelliği de şehir olarak, şehrin önüne 'Gazilik' unvanını alabilmesidir. Gaziantep kardeşlik ruhunun en yüksek olduğu bir yerdir.''

Taziye ziyareti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner'in de aralarında bulunduğu heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Valilik ziyaretinin ardından, Hakkari'de mayın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can'ın ailesinin Özgürlük Mahallesi'ndeki taziye çadırına gitti.
Burada şehit babası Zeki Can ve anne Hatice Can ile bir süre görüşen heyettekiler, aileye başsağlığı dileklerini iletti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler