''Su İş'' sergisi açıldı

''Su'' ve ''Kent'' üzerine zamana bağlı, sanatsal bir araştırmanın üzerine yapılandırılan, suyolları, suyun birleştirici ve ayrıştırıcı tarafı, küresel ekonomiye olan katkısı, kent tarihinde suyun kullanımına ilişkin deneyimler üzerinden İstanbul ve Boğaziçi'ni ele alan ''Su İş'' sergisi, Siemens Sanat'ta açıldı.

Yayınlanma: 08.03.2013 - 11:39
Abone Ol google-news

Lahey Kraliyet Sanat Akademisi, Lahey Kraliyet Konservatuvarı, Avrupa Kültür Derneği, Kent ve Sanat Projesi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü ve Siemens Sanat işbirliğiyle hayata geçirilen ''Boğazın Üzerindeki Köprüler/Bridges Across the Bosphorus'' projesinin İstanbul'daki araştırmalarının sonucu olan ''Su İş'' sergisinde, sanatçılar farklı sanat üretim formlarını kullanarak ''Su'' kavramını irdeledi.

Mürteza Fidan, Vincent W. J. van Gerven Oei, Melih Görgün ve Gosse de Kort küratörlüğünde gerçekleştirilen sergide, aralarında Maurice Abath, Melis Bagatir, Manuel Beltran, Aron Birtalan, Serpil Çetinkaya, Merve Denizci, Alican Durbaş, Serap Gümüşoğlu, Naci Güneş Güven, Claudia Hansen, Pim van der Heiden, Roel Heremans, Frederic Janssen, Hacer Kıroğlu, Volkan Kızıltunç, Davut Köse, Sterre Konijn, Lucas Kramer, Can Kurucu, Ilgın Özer, Gisella Ripoll, Ronald Schelfhout, Recep Serbest, Daniel Slabosky, Özer Toraman, Egemen Tuncer'in bulunduğu, farklı ülkelerden birçok sanatçının eserleri yer alıyor.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Öğrenci Trienali uluslararası etkinlik programında da yer alan ''Su İş'' sergisi 14 Nisan'a kadar görülebilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler