Sümela Manastırı'nda 5. ayin bugün yapılacak

Trabzon'un Maçka ilçesinde yer alan ve 88 yıl aradan sonra ilk kez 5 yıl önce ayin yapılmasına izin verilen Sümela Manastırı'nda bugün yapılacak ayine katılacaklar, manastırın bulunduğu ören yerine geldi.

Yayınlanma: 15.08.2014 - 10:51
Abone Ol google-news

 Karadağ'ın eteğinde bulunan tarihi Sümela Manastırı'nda, Hristiyan aleminde "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul edilen ve kutsal sayılan yıl dönümünde Hristiyan Ortodokslarca ayin yapılacak.

Ayine katılacaklar, sabah saatlerinden itibaren konakladıkları Trabzon kent merkezi ve Maçka ilçesindeki otellerden ayrılarak minibüslerle tarihi Sümela Manastırı'nın yakınındaki yürüyüş yolunun başlangıcına kadar geldi.

Buradan sonra araç yolu olmadığı için yaklaşık 350 metrelik patika yolu takip ederek manastıra ulaşan ziyaretçiler, Trabzon Valiliğince verilen ziyaretçi giriş kartlarıyla içeri girdi. Ayrıca, ayine katılmak ya da ayini izlemek isteyenler de manastırın girişindeki bölümden 15 lira karşılığında bilet alıp manastıra girdi.

Ayini yönetecek Fener Rum Patriği Bartholomeos da manastıra geldi. Manastır yolunda kendisini kemençe çalarak karşılayan yöresel sanatçılarla bir süre sohbet eden Bartholomeos, yöresel sanatçılara birer zarf verdi. Bir yöresel sanatçı, Bartholomeos'a "Nasılsınız, gençleşmişsiniz" dedi. Yürüyüş yolunda, eski Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç de Bartholomeos'a eşlik etti.

Aralarında Hristiyan din adamlarının da olduğu gözlenen ziyaretçilerin bazılarının, manastırda mum yakarak dua ettiği gözlendi.

Ayin nedeniyle manastır içinde ve dışında, Valilik, jandarma, özel güvenlik, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile sağlık ekiplerince önlem alındı.

Öte yandan, ayini izlemek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı gazetecinin akreditasyon yaptırdığı öğrenildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler