Süper dedeler

İzmir'de devam eden 19'uncu Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'na, 90 yaş üzeri atletlerin 100 metre mücadelesi damgasını vurdu.

Yayınlanma: 25.08.2014 - 17:33
Abone Ol google-news

Gençler taş çıkartan dedelerin yarışında birinciliği 23.84'lük derecesiyle Almanya'dan Herbst Gerhard elde ederken şampiyonaya Bodrum'dan katılan 4 kez by- pass ameliyatı geçiren 92 yaşındaki Naci Yıldızalp 25.61'le ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Yarışmada bronz madalyayı 25.83 derecesiyle Yunanistan'dan Andrea Polycronopolos taktı.

Yarıştan sonra konuşan Naci Yıldızalp, 57 yaşına kadar aralarında New York ve Boston maratonlarının da bulunduğu 22 maratonu bitirdiğini, yüzlerce yarışa katıldığını belirterek, "Dört kez by-pass ameliyatı olmama rağmen koşmaktan vazgeçmedim. Nefesim yettiği yere kadar pistlerde olacağım. Türk bayrağını dalgalandırmak ve madalya almak bana gurur veriyor. Madalyalarımın sayısını hatırlamıyorum. Yaşıtlarıma ve gençlere evde oturmamalarını, koşamıyorlarsa mutlaka yürümelerini tavsiye ediyorum. 'Yaş 60, 70 iş bitmiş' diyorlar; yaşım 92. Geçen yıl Balkan şampiyonasında üç altın madalya kazandım. Şimdi de Avrupa şampiyonasında pistteyim ve çok mutluyum" dedi.

Naci dedeyi yarıştan sonra öperek ilk kutlayan, eşi Füsun Yıldızalp oldu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler